Цей парламент, м’яко кажучи, «втомився»

Говорив не раз, що цей парламент, м’яко кажучи, «втомився»…
І мова не лише про корупцію і Мальдіви під час війни. Найгірше, що більшість у Верховній Раді поводить себе так, начебто війни вже немає, а ключові ризики для України вирішаться самі собою.
Лише вдумайтесь. На найближчих пленарних засіданнях буде розглянуто 66 проєктів законів і постанов. Про виноград та продукти виноградарства( 9139 У, 9030 Д), про обіг тютюнових виробів( 9315 Д), про вивчення правил безпеки дорожнього руху( 8356 Д), про телемедицину( 9384 У), про реорганізацію музеїв (9129 У), про «мертвий» антимонопольний комітет( 5431 Д), нафту і нафтопродукти ( 9024 Д, 9024 У, 9024 1) … Про все на світі, лише не про ЗСУ.
У мене питання. Де законопроєкти про захист населення від радіохімічного забруднення, про соціальний захист сімей військовослужбовців, про реформу військкоматів (язик не повертається назвати їх ТЦК), про механізми мобілізації??? І таких питань – сотні.
Давайте говорити чесно, ці провали в законодавчій роботі – «заслуги» багатьох, але, насамперед, Голови ВР Руслана Стефанчука. І він, нарешті, має почати працювати, як спікер парламенту воюючої країни, а не голова наглядової ради Київського університету, ким нещодавно був призначений!
Сергій Рудик, народний депутат України

peredplata