Становище на Близькому Сході як ніколи вибухонебезпечне

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:

-Хамас у Смузі Гази – це не 20-30 тисяч бойовиків, задекларованих у Вікіпедії. З урахуванням того що терористичне угруповання Хамас поповнили бойовики ІДІЛ (Ісламська Держава) і Хезболли, їх кількість давно перевалила за сотню тисяч. У Смузі Газа бойовики вибудували надзвичайно розгалужені підземні комунікації, де зберігаєтьрся зброя, провіант, медикаменти… Система тонелів дозволяє їм швидко переміщатися під землею по усій території Смуги. Окрім легкої стрілкової зброї бойовики озброєні ракетними установками…
Під час нещодавньої атаки терористи випустили по Ізраїлю близько 5000 (п`ять тисяч ракет !!!). Військові експерти припускють, що на озброєнні у Хамас в резерві ще є така ж кількість ракет.
Стало відомо, що Ізрїль не відкидає варіант здійснення наземної операції із зачистки Смуги Гази від терористів.
Щодо підкріплення Хамасу за рахунок талібів – таке занепокоєння існує. Однак звернення Талібану до Йорданії надати афганським бойовикам коридор до ізраїлю було відхилене. Натомість Йорданія надала офіційний дозвіл для США розміщувати на своїй території американські військові бази. Цей процес вже розпочався. Сьогодні в Аммані, столиці Йорданії, вже приземлились перші траспортні літаки ВПС США з необхідним устаткуванням для створення військових баз Сполучених Штатів.
.

peredplata