Поїзд з Чернівців на Варшаву

На місці начальникa Чернівецької ОДА Руслана Запаранюка я би так сильно не вихвалявся!
Таким безлюдним, як останні кілька років, Чернівецький залізничний вокзал ще не був ніколи. Там завжди кипіло і вирувало життя. Нині він схожий більше на вокзал-привид…
Основна частина рейсів з Чернівців повністю скасована. Залишився напрямок на Полтаву через Київ і до Одеси. Цим поїздом на Одесу можна доїхати також до Тернополя. Тільки така поїздка триває 7 (сім !!!) годин. Зате немає потягів “Світязь” на Луцьк, Ковель… Волинь від Буковини зараз цілком ізольована. До Луцька і Ковеля можна добратись з пересадкою у Львові, але й з ночівлею у Львові. Швидше нема.
Те саме і з Тернопільською областю. Хоча вона “під боком”, але кому збреде на голову виїзджати в обід з Чернівців і прибути в Тернопіль опівночі?
Сьогодні начальник Чернівецької ОДА Руслан Запаранюк похвалився відкриттям нового маршруту: Чернівці — Рава-Руська. Оце так прорив у транспортних і пасажирських комунікаціях!
Поїзд з Чернівців вирушає о 03:02 (ночі). А як же комендантська година? Та й жодного таксі в цю годину не знайти аби добратись до залізничного вокзалу. Далі! До Рави-Руської потяг прибуває о 10:00 (ранку, 8 годин в дорозі, місця сидячі). А що далі? А далі — Польща (Варшава о 17:20, ще майже 8 годин у дорозі). Усе разом, вважайте, 24 години.
Не знаю хто як, а я у Європу з Чернівців — через Сучаву (Румунія). Швидко і дешево в усі основні міста країн ЄС.
***
Я й досі не можу надивуватись: як це невеличке румунське місто Сучава зуміло перетворитись у авіаційний хаб Європи? Чим чернівчани гірші або менше кмітливіші? Невже з Чернівцівецького аеропорту не можна створити сполучення з Бухарестом, Констанцою, Варною, Софією, Кишеневом, Будапештом, Віднем…? Чому ні?
Ростислав Демчук, наш власний кореспондент у Брюсселі

peredplata