Влада, школа і Різдво

Вчителі чернівецьких шкіл проти того, аби 25 грудня батьки і діти разом відсвяткували Різдво. Такий висновок можна зробити проаналізувавши рішення педагогічних рад, які вирішили піти на канікули пізніше. Таким чином прихожани ворожої московської церкви зможуть відсвяткувати Різдво 7 січня зі своїми дітьми, які будуть на канікулах.

Таке підігравання ворогу стало можливим завдяки бездіяльності міської влади Чернівців. Профільне управління дозволило вчителям шкіл самостійно визначати, коли діти мають йти на зимові канікули. Більшість закладів, де проукраїнські керівники йдуть на канікули вчасно і дають можливість зустріти Різдво з усім цивілізованим світом. Проте ворожа агентура (прихожани московського патріархату) далі навчають наших дітей. Левова частка чернівецьких шкіл вирішила піти на канікули пізніше.

Мене зовсім не дивує позиція «вчителів», які є прихожанами ворожої церкви, проте мене обурює позиція влади, яка дозволила такі дії на місцях. Як ми збираємося перемагати ворога, якщо дозволяємо йому так високо піднімати голову тут у тилу.

Публічно звертаюся до батьків учнів, міської влади та всіх небайдужих жителів Чернівців. Питання ще можна вирішити взявши на себе відповідальність. Наші діти мають зростати в українських та європейських традиціях та назавжди вбити в собі все російське.

Прошу вважати мій допис офіційним зверненням до профільного управління Чернівецької міської ради. Сподіваюся, що Ви зможете оперативно виправити ситуацію.

Алла Матейчук

Шановна пані Ірино! @Iryna Tkachuk-Kobelia @освіти Чернівецької міської ради

Ми хочемо, щоб всі чернівецькі діти мали можливість зустріти Різдво з усім цивілізованим світом. Тому просимо переглянути рішення педагогічних рад щодо термінів т. зв. Різдвяних канікул у школах міста Чернівці, призначивши їх з 23 грудня 2023 року, для того, щоб всі діти міста мали можливість відсвяткувати свято Різдва з своїми батьками в родинному колі з дотриманням всіх традицій.
При цьому, ми поважаємо право педагогічних колективів врегульовувати питання, які відносяться до їх повноважень, але це має відбуватися в повазі до права українських християнських сімей, які щодня платять дорогу ціну за право мати свою церкву і не залежати від т. зв. російського канону.
Це рішення буде правильним і не є дискримінаційним по відношенню до представників інших релігійних груп.

Текст зверння з підписами небайдужих батьків зареєструємо в Управлінні освіти протягом робочого дня

peredplata