Топ 10 авторитетних людей Чернівецької області: прізвища переможців

Настав час підбити підсумки експертного голосування щодо визнання авторитетних людей Чернівецької області. Людей, які мають повагу, які не замішані у корупційних діяннях.

 Зрозуміло, що на перших місцях люди називали волонтерів і воїнів. Якщо би брати збірний образ тих, хто користується повагою і шаною, то на першому місці – воїни ЗСУ, на другому – волонтери.

 Дякуємо їм за те, що ми живі і не поневоленні орками і навіть мали можливість  провести таке  опитування.

Прошу вибачення за те, що вчора не зміг подати прізвища переможців. Окремі експерти робили уточнення своїх прогнозів. Тому й була затримка публікації.

Нагадую, що критерієм визначення авторитетних людей Чернівецької області були активна професійна і громадсько-політична діяльність, публічність, вміння налагоджувати контакти з людьми, лідерські якості, висока моральність, некорупційність…

У зв’язку з такими принципами, встановленими заздалегідь, представники владних структур до уваги не бралися.

На першому місці – Василь Гасинець, священик Української Греко-Католицької Церкви, капелан.

З перших днів війни він їздить до воїнів, його знають на всіх фронтах України, він має потужну зброю проти ворога – це висока мораль,  духовність, справжня відвага і правдиве мудре слово, яке рятує не одного бійця на фронті і не одну матір, яка втратила сина, не одну вдову, в котрої загинув чоловік.  Василь  Гасинець – це безальтернативний моральний авторитет Чернівецької області. А, можливо, навіть і України. Це визнали буквально всі експерти, які брали участь у голосуванні.

Друге місце посідає Марко Чорний, воїн ЗСУ з Кіцманя.

З перших днів вторгнення, коли всі ухилянти тікали в Польщу, він виїхав саме з Польщі, де працював у Краківському університеті, і добровольцем пішов на фронт. Отримав бойове травмування у 2022 році. Згодом на милицях пішов з Кіцманя до Чернівців і по дорозі збирав гроші на авто для бойової частини, де служить. Дійшов до Мамаївців, бо збір закінчився. Люди настільки швидко давали гроші, що Марко закінчив збір на півдорозі і авто було куплене. Щоправда, через кілька місяців  воно потрапило під обстріл на фронті.

Марко залишився живим. Зараз він знову на фронті.

Третє місце посідає Ольга Кобевко, лікарка- інфекціоністка, волонтерка, депутатка Чернівецької обласної ради.

З початку війни у 2014 році вона служить Збройним Силам України і як волонтер, і як лікар.

А на фронтах і у військових госпіталях її знають як сміливу і професійну лікарку, яка часто туди їде добровольцем за рахунок своїх відпусток та відгулів на основній роботі в ОКЛ. Врятувала сотні життів воїнів на фронті і цивільних під час пандемії ковіду.

На четвертому місці – Віктор Сідляр, директор Чернівецького машзаводу.

Він упродовж багатьох років займає чільне  місця у рейтингах політиків, підприємців, громадських діячів нашої області. Але жодного разу ще не використав свої рейтинги для того, щоб стати, наприклад, депутатом чи працювати у владних структурах. А завод, який він очолює, щороку хтось хоче собі підпорядкувати. Та нічого не виходить. Сідляр разом з колективом зумів відстояти свій завод.  Зараз навіть  спробували зупинити завод під виглядом накладення санкцій, але РНБО санкції скасувала. Тож Віктор Сідляр є правдивим авторитетом в області.

П’яте місце зайняв воїн ЗСУ, керівник громадського об’єднання  ”Добротворець” Вальтер Шеффер.

Він чи не з перших днів ще АТО пішов на фронт, де досі б’є рашистів. На таких бійцях і тримається українська земля. З ними йдемо до Перемоги  Це справжні захисники української держави. Низький уклін і щира повага всім українським воїнам!

Шосте місце посідає Ігор Буркут, політолог, кандидат історичних наук, почесний громадянин Чернівців та Чернівецької області.

 За період викладання у Чернівецькому національному університеті виховав цілу плеяду істориків, політологів, журналістів.

 У нього є вже своя політологічна школа,  яка гідна наслідування у вітчизняній та європейські науці. Ігор Буркут – справжній моральний авторитет.

Сьому позицію зайняв колега журналіст Юрій Чорней. Він у 53 роки  пішов на фронт.

Хоч серед журналістських кіл, серед науковців Чернівців та області вважався дуже далеким від війни інтелігентом, який більше часу проводив у бібліотеках, в архівах, а менше всього в спортзалах.

Зараз воює добре.

Дякуємо, Юрку!

Восьме місце посіла Марта Левченко, волонтерка, керівниця благодійних фондів ”Я майбутнє України” та  ”Місто добра” . 

Марта опікується дітьми і бідними сім’ями.

Допомагає дітям з неблагополучних сімей та сиротам.

Дев’яте місце неочікувано для багатьох зайняв Сергій Осачук, екс-губернатор Чернівецької області, кандидат історичних наук, полковник прикордонник військ України.

З першого дня зняття з посади начальника Чернівецької обласної військової адміністрації,  він зголосився до війська і був відправлений у Краматорськ Донецької області. Одержав звання полковника.

 Зараз служить на Донбасі.

І замикає десятку на 10 місці Валентина Саф’як, адвокатка, нагороджена найвищою відзнакою національної асоціації адвокатів України ”Видатний адвокат України”, засновниця адвокатського об’єднання ”Саф’як та партнери”.

Захищала у судах  журналістів і засоби масової інформації у Чернівецькій та інших областях України. Майже всі справи вигравала.

peredplata