“План перемоги України”

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Конгресмени США від республіканців пропонують свій “План перемоги України” (Proposed Plan for Victory in Ukraine)
Цей документ: “Запропонований план перемоги в Україні”, який виклали майже на 30 сторінках очільники трьох комітетів Конгресу США, мали б негайно вивчити, обговорити і викласти свою реакцію президент України, усі українські дипломати, народні депутати ВР, Кабмін, керівництво ЗСУ… усі їхні радники й радниці.
Авторами “Запропонованого плану перемоги в Україні” є очільники комітету у закордонних справах Майкл Маккол, комітету збройних сил Майк Роджерс і комітету з розвідки Майк Тернер.
Слід сказати, що президент США Джо Байден вже прочитав цей документ і дав свою згоду в частині виплатити Україні 300 млрд доларів, із суми заморожених на Заході російських капіталів. Наголошу, не відсотків, не якоїсь іншої маржі а 300 млрд доларів США. Близько 100 млрд доларів знаходяться на території Сполучених Штатів, а ще 200 млрд доларів знаходяться у Європі. Тому Джо Байден схиляється до думки аби якнайшвидше провести з лідерами країн G7 і реалізувати цей план.
Це щодо резервів для фінансовоі допомоги Україні !
Тепер про зброю! Автори концепції “План перемоги України” стверджують, що підхід президента Байдена до підтримки України “стільки, скільки потрібно”, є не цілком неадекватним. Вони виступають за більш активну участь США, включно з наданням Україні ракет ATACMS дальністю понад 300 км, винищувачів F-16, а також додаткових систем ППО, касетних боєприпасів, артилерії, мінометів, стрілецької зброї тощо.
“Ця стратегія забезпечить Україні можливість досягти необхідних успіхів на полі бою, щоб змусити Путіна сісти за стіл переговорів. Якщо Україна не вестиме переговорів із позиції сили, міцний мир неможливий”, – переконані автори документа “”План перемоги України”.

peredplata