“Володимир Зеленський обіцяє розхитати керівництво України”

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-(Volodymyr Zelenskyy pledges to shake up Ukraine’s leadership)
Під таким заголовком сьогодні, 5 лютого була опублікована стаття у часописі The Financial Times.
Західні союзники України занепокоєні ймовірним звільненням Валерія Залужного з посади головнокомандувача ЗСУ, рішення про що президент Володимир Зеленський нібито вже ухвалив. Такі кадрові перестановки можуть мати “зворотний ефект”, йдеться у статті The Financial Times у понеділок, 5 лютого.
Один із високопосадових чиновників країни G7, яка постачає Києву зброю, висловив стурбованість тим, що Залужний має велику популярність серед українських військових. А його відставка може призвести до “зворотної реакції, коли єдність у військах має вирішальне значення”, йдеться в публікації часопису.
А, приміром, генерал-майор австралійської армії у відставці Мік Раян вважає, що звільнення Залужного може негативно вплинути на допомогу Україні, зокрема, від США. За його словами, Конгрес може використати таку відставку як доказ, що Штатам не варто виділяти подальші пакети допомоги Україні.
Головними кандидатами на посаду головнокомандувача ЗСУ, за даними FT, можуть стати командувач Сухопутних військ України Олександр Сирський і начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов. Відома “нахабна тактика” останнього також змушує нервувати західних партнерів Києва, сказав Financial Times один із чиновників.

peredplata