Темні кола довкола очей: з’явилися загадкові світлини зі священником Жаром із Буковини

 

У мережі з’явилися загадкові світлини зі скандальним митрополитом УПЦ МП Лонгином із темними колами довкола очей.

Фото оприлюднили на фб-сторінці Банченський монастир, пише molbuk.ua

На оприлюдненій фотографії Михайло Жар – із великими темними колами довкола очей. Підписана світлина так: “Це є ціна чистоти православної віри! Митрополит Лонгін Жар”.

У коментарях почали висловлювати гіпотези, що митрополита побили “за віру”.

Проте керівниця ГО “Жіноча Сила України” Вікторія Кохановська написала, що Лонгин упав:

“Все добре. Владика Лонгин на інтенсивному лікуванні. Вкололи якісь ліки і він впав, втратив свідомість. Такий вийшов результат. Все добре, так кажуть. Просимо молитв”, – йдеться у дописі.

Варто зазначити, що, за даними сайту Чесно, Кохановська – захисниця московського патріархату, яка неодноразово протидіяла переходу громад УПЦ МП до ПЦУ. Двічі невдало балотувалась у нардепи від міста Кам’янець-Подільський як самовисуванка.

У 2023 році Вікторії Кохановській оголосили підозру у виправданні збройної агресії РФ.

У відділі комунікації поліції Чернівецької області molbuk.ua відповіли, що до правоохоронців із цього приводу звернень чи повідомлень не надходило.

“Поліцейські перевірять інформацію, поширену у соцмережах”, – запевнили у відділі комунікації.

Довідка (за даними сайту Чесно)

Михайло Жар – вікарій Чернівецької єпархії, намісник Банченського монастиря УПЦ (МП).

Народився 19 серпня 1965 року в с. Петрашівка Чернівецької області. Жар завершив Кишинівську духовну семінарію та Чернівецький богословський інститут. Був помічником нардепа Миколи Романюка на громадських засадах від Партія регіонів.

У 2008 році Жару було надано звання Герой України. У 2010 році публічно підтримував та агітував за президента-утікача Віктора Януковича. У ефірі “Велика політика з Євгеном Кисельовим” називав його “справжньою людиною та своїм другом, а не бандитом”.

У 2012 році Жар був призначений на посаду єпископа Банченського, вікарія Чернівецької єпархії. Отримав румунське громадянство.

У 2014 році виступав з антиукраїнською риторикою. Заявляв, що не буде згадувати у проповідях “цих проклятих керівників нашої країни, цих невіруючих, які не мають страху Божого, які сидять в кріслах і роздають накази про вбивства”.

У 2022 році Жар зазначив у своїй проповіді, що Україна розпочала війну проти Бога, церкви господньої та українського народу. Боксер та фігурант реєстру Zрадників Василь Ломаченко опублікував на своїй сторінці в соцмережах цю проповідь.

У 2023 році Михайлу Жару оголосили підозру в розпалюванні міжрелігійної ворожнечі. Він називав ПЦУ “церквою антихриста” та “сатанинською” під час літургій.

peredplata