Валерія Залужного призначено послом України у Великій Британії

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Поки жіноче товариство (здебільшого жіноче) ламають списи об дискусію Єфросініної з Соловій – у мене дійсно грандіозна новина – Валерія Залужного призначено послом України у Великій Британії!
Президент Володимир Зеленський погодив призначення колишнього головнокомандувача Збройних сил Валерія Залужного послом у Великій Британії – про це заявило Міністерство закордонних справ України.
“Президент України погодив кандидатуру Валерія Залужного на посаду Надзвичайного і Повноважного Посла України в Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії. Міністерство закордонних справ України спрямувало британській стороні відповідний запит на агреман”, – йдеться в повідомленні МЗС.
Позитиву у цій новині чимало. Я суджу за своєю особистою шкалою:
Перше – Валерій Залужний не піддався заманкам Петра Порошенка і не вступив у його деструктивний для України табір.
Друге – відповідно до посади Валерію Залужному доведеться тісно співробітничати з дуже впливовим діячем Європи, міністром закордонних справ Дедом Камероном. Девід Камерон затятий росієненависник і запеклий прихильник України. Сподіваюсь ці два джентельмени: Девід і Валерій стануть добрими друзями.
Третє – у Валерія Залужного буде можливість також напряму спілкуватись з прем`єром Великобританії Ріші Сунаком і доводити йому позицію України, пояснювати про воєнні і військові потреби України.
Четверте – у Валерія Залужного буде доступ у парламент Великобританії завдяки знайомству з Борісом Джонсоном.
І це лише вершина айсбергу з позитиву для України. Про його підводну частину розповім згодом.

peredplata