Навряд чи Зеленський буде далі президентом України, й не факт, що його місце займе Залужний, – Портников

Журналіст Віталій Портников аналізує, чи посяде Валерій Залужний пост президента України та чи оберуть українці Володимира Зеленського на другий термін, передають Патріоти України.

“Питання не в тому чи є людина телевізійним актором, генералом чи банкіром, питання в тому, наскільки в цієї людини є політичний хист. Якщо в тебе немає хисту – ти не станеш актором, якщо в тебе немає хисту – ти не станеш політиком. Ця людина може як бути політично обдарованою, так і не бути – це абсолютно очевидна історія”, – вважає журналіст.

Він згадав історії, коли виняткові генерали ставали політиками й рятували свої країни, втім так було не завжди: “Знову таки, до того моменту, поки людина не очолить країну, ти ніколи не дізнаєшся. У самому факті обрання людини з військовою освітою чи з генеральськими погонами очільником держави – немає нічого негативного, питання виключно в тому, як ця людина впорається з викликом”.

За словами Портникова, військова освіта дає можливість планувати управління, але водночас не передбачає розуміння варіативності ситуації й поваги до іншої думки. “Якщо ви запитуєте про Валерія Залужного – це виключно залежить від того, що буде відбуватися якщо він буде займатися політикою і стане президентом України. Чи може це відбутися? – Звичайно. Хтось буде президентом України після закінчення війни й після президентських виборів. Навряд чи це буде чинний президент, я вам відразу чесно скажу, якась людина, швидше за все, виграє у чинного президента навіть, якщо він буде учасником виборів – це закон війни. Але чи буде це Валерій Залужний – я не знаю, це може бути абсолютно інший вже варіант”, – підсумував журналіст.

peredplata