Чи виправдала надії українців зустріч “Веймарської трійці”?

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя: 
-Що можна сказати зa підсумками зустрічі у Берліні так званої “Веймаpської трійці”, або “Вeймарського трикутника”: Олава Шольца, Емануеля Макрона і Дональда Туска?
Схоже, що бравади президента Франції Емануеля Макрона про можливість дислокації військових з країн НАТО на території України після його розмови з Олавом Шолцем, зійшли на пси. У Еменуеля Макрона журналісти кілька разів конкретно запитували, чи він лишається вірним своїй тезі про можливу присутність військових країн Європи на території України? Проте пан Макрон вперто yхилявся від конкретної відповіді і наголошував, що Захід не буде робити щось таке, що б могло посилювати ескалацію між Росією і Заходом.
Цікаво, які аргументи знайшов Олав Шольц аби переконати Макрона відмовитись від своїх іще вчорашніх заяв?
Зустріч відбувалася на тлі розбіжностей між лідерами “Веймарського трикутника” і критичної ситуації з американською допомогою Україні.
***
Дипломатичний формат “Ваймарський трикутник” — неформальне міжнародне об’єднання Німеччини, Польщі та Франції. Об’єднання виникло в 1991 році після зустрічі міністрів закордонних справ цих країн у німецькому місті Веймар. Метою групи було просування Польщі на шляху вступу до Європейського Союзу i НАТО. Проте об’єднання продовжує існувати i після входження Польської Республіки до НАТО (1999) і ЄС (2004) та є однією з ініціатив з вироблення ідей Євросоюзу.
Спілка названа на честь німецького міста Веймар, де відбулася перша зустріч міністрів закордонних справ трьох держав.

peredplata