В Україні набирає обертів рух за повернення жовто-блакитного прапора

15 березня на Майдані у Києві за підтримки громадського руху «Повернути прапор» відбудеться зустріч під жовто-блакитними прапорами.

Про це повідомляється на сайті світового громадського руху українців «Повернути прапор».

Зустріч відбудеться у суботу, 15 березня, о 12.00 год. на Майдані Незалежності біля стели.

Усіх небайдужих та свідомих громадян запрошують підтримати акцію.

В Україні набирає обертів рух за повернення жовто-блакитного прапора

Зустріч організована об’єднаннями: Міжнародна ліга «Матері і сестри – молоді України», Київський обласний осередок Всеукраїнської асоціації жінок «Славія» за підтримки громадського руху «Повернути Прапор».

Як аргументують ініціатори руху «Повернути прапор», істинним прапором України завжди був прапор жовто-блакитного кольору. Золоте (жовте) символізує Творця, Бога-Отця і взагалі – Вищу Духовність. Синє ж – це все земне, а також свобода вибору, якою Творець наділив свої творіння з надією, що вони не будуть нею зловживати.

На переконання представників руху, після проголошення незалежності України у 1991 році, вороги обманули українців та підсунули перевернутий варіант прапора, який символізує розпад держави, занепад, розбрат та деградацію. На жаль, впродовж 22-х років незалежності ми все це спостерігаємо.

«Так, нас обманули скориставшись інформаційною блокадою широких верств населення, нашою слабкістью та малочисленністью фахівців у цій сфері, які, на жаль, не змогли протистояти натиску нахабної більшості. Ми, як діти, раділи Незалежності та не надавали значення таким важливим дрібничкам», – наголошують представники руху «Повернути прапор».

Вони також зазначають, що саме жовто-бликитний варіант стяга затвердив у 1918 році Михайло Грушевський, тодішній голова Центральної ради – уряду Української Народної Республіки.

«Сьогодні ми маємо перевернутий прапор, який символізує переможену державу. Він не віщував і не віщує нічого доброго для нашої країни й зараз. Не забувайте, теперішній, синьо-жовтий прапор є символом держави, яка несе Україні деградацію і рабство – фізичне й розумове.

Якщо ми хочемо процвітання, добробуту та перемоги, нам потрібно негайно повернути наші прапори в їх істенне та Божественне положення», – закликають учасники громадського руху.

peredplata