Головний лісничий області позивається проти журналістки з Чернівців

У середу, 20 березня, о 10:00 у Першотравневому суді міста Чернівців буде слухатися справа проти журналістки Світлани Ісаченко. Її до суду позвав головний лісничий області Гончар. Він вважає, що вона образила десь,  коли говорила і писала про проблеми, які є у лісі. 

Ніби немає проблем у лісі… Є проблеми і в лісі, і з лісовиками. Тому попросимо всю журналістську спільноту побувати в суді і уважно, уважно послухати про лісові проблеми і про лісовиків, які ці проблеми створюють.

 А потім дати справедливу нашу оцінку таким лісовикам, щоб їм відбити охоту подавати журналістів до суду.

 Колись у Франції започаткована така ідея: якщо якийсь чиновник, депутат, політик подавав до суду ЗМІ чи журналістів, то вся спільнота журналістська переставала згадувати його ім’я. А без публічності такі чиновники і політики вмирають, як діячі. Отак вони і помирали 

 У Чернівецькій області під час правління Бауера була спроба таке зробити і нам вона вдалася. Ми перемогли тоді. Потім ще якогось дрібного нібито політика, що судився з журналістами добряче побачили. Йому пообіцяли всі ЗМІ області назвати прізвище тільки в некролозі, який він читати вже не буде.

 Тому його також, як політика уже немає. 

Давайте зробимо з чортами лісовими таке ж саме.

 Приходьте до суду.

peredplata