Про сквірт, арешт Гринкевича та подарунки. Художниця Соня Морозюк дала інтерв’ю Дмитру Гордону

Гордон переважно зачитував запитання з листочка, мовляв, це не він, це журналісти написали, а люди запитали. А Морозюк спростовувала чи не кожну тезу та згадувала про хейт, бо куди ж без нього. Таким і вийшло інтерв’ю — ніби всі запитання й відповіді були підготовлені заздалегідь.

Інтерв’ю починається з того, що Дмитро Гордон і Соня Морозюк перших 15 хвилин спілкуються онлайн та встигають поговорити про її знайомство з Романом Гринкевичем. Потім ведучий не витримує і домовляється про зустріч віч-на-віч. Ми встигаємо побачити собаку Соні. Може, якраз для цього вони й почали інтерв’ю саме онлайн — бог його знає.

А далі ми бачимо прекрасну рекламу телеграм-каналу пана Дмитра, яка починається з того, що він наче Джеймс Бонд знімає темні окуляри та каже: «За мною Майдан, за мною Хрещатик». Кращого переходу до офлайн-інтерв’ю і не придумаєш. І вже після цього Морозюк і Гордон сидять одне навпроти одного та продовжують спілкування (хоча деякі питання повторювались, наприклад, про знайомство з Гринкевичем).

Соня розповідала про свій творчий шлях, який почався зі школи та художнього ліцею, і ділилася тим, що їй подобається зараз ходити заплямованою від фарби. «Це, знаєте, такі ознаки продуктивності», — каже Соня. «Останнім часом ви точно заплямована, я вам скажу», — зауважує Дмитро і хихоче. Це було дуже добре.

Прийшла вона, до слова, у футболці з написом: «Не даю без декларацій». Але її показали лише раз.

Загалом вайб від інтерв’ю такий, ніби Дмитро Гордон намагався поставити якомога більше запитань за короткий проміжок часу і не надто переймався відповідями. На 35-ій хвилині Соня сама його зупинила та перепитала попереднє запитання, бо пана Дмитра вже понесло — він почав ставити наступне, не дочекавшись повної відповіді. До речі, він серйозно підготувався — сидів з папірцями та зачитував уривки зі статей, згадував журналістів, які писали про художницю. Ніби ці запитання ставить не Гордон, а люди.

Таке ми вже неодноразово бачили не тільки в пана Дмитра. Згадати хоча б інтерв’ю Насті Каменських у Маші Єфросиніної, чи Анастасії Арестович у блогерки Олицької. Інтерв’юерки ставлять запитання дуже обережно, по кілька разів наголошуючи на тому, що це, мовляв, не вони запитують, а люди таке кажуть. Зазвичай подібні розмови скидаються на те, що зірка прийшла відбілитися сама чи відбілити свого чоловіка.

Ось і в інтерв’ю Гордону Соня Морозюк постійно заперечувала та спростовувала всю інформацію, яку раніше про неї писали в ЗМІ. Навіть не здивуюся, якщо вони заздалегідь підготували і запитання, і відповіді.

Морозюк розповіла, що всього досягла сама. На приклад, рекламу її виставки показували на найбільшому світлодіодному екрані України в ТРЦ «Гулівер» (вартість ролика майже мільйон гривень, каже Дмитро Гордон) і вона за це нічого не платила. Бо між нею і ТРЦ підписаний меморандум.

Щодо машини Porsche — Соня наголошує, що вона її купила ще у 2015 році й авто було не нове. Боже, ну як так? А люди ж казали, що це все їй подарував Гринкевич. А майстерня-галерея, яку Морозюк придбала за 250 000 доларів, насправді, за її словами, коштує 4,6 млн гривень (і це, мовляв, далеко не 250 000 доларів) і взагалі частину грошей вона позичила у свого тата. Щось мені здається, що Соня прибідняється, адже в інтерв’ю каналу СТБ вона сама називала суму 250 000 доларів.

Також Соня розказала, що квартири, на які ДБР наклало арешт, насправді належать її батькам і вона тільки має там частку. А з Романом Гринкевичем художниця розійшлася в смс ще до оголошення йому підозри. І всі подарунки, які він їй дарував — кольє Cartier та обручку, — вона вирішила продати та передати гроші Євгену Карасю. Свята людина.

В інтерв’ю знайшлося місце не тільки корупційним скандалам, а й розмовам про хейт, Оксану Марченко і сквірт (добре, що не сквірт Оксани Марченко). Дмитро Гордон пригадав меми про Морозюк, коли її порівнювали з дружиною Медведчука, яка поїхала цілувати ноги Путіну. Соня, вочевидь, не дуже зрозуміла жарти та порівняння і сказала: «Для мене взагалі трошки дивно, чому наше суспільство майже канонізувало Марченко. Ну ви з кого взагалі героя зробили? Я ж бачила, що писали, що типу от любов Марченко — вона справжня. Ну оце справжня жінка. Я просто це читала. І думаю: ну ви точно не з тієї жінки робите героїню. А мемчики були смішні, так».

Дмитро Гордон ще запитував, чи прийде Соня на суд до Гринкевича. Вона вирішила відповісти красиво (спойлер: не прийде, але в житті ж може трапитися що завгодно) і порівняла себе та Гринкевича з перформеркою Мариною Абрамович та Улаєм, які через багато років після своїх стосунків сиділи одне навпроти одного та плакали.

Соня також розповіла про хейт (куди ж без нього?). Це улюблена тема українських зірок, які плутають (і Соня Морозюк теж) його і критику. Художниця зазначила: «Хейт був завжди стосовно моєї творчості, стосовно мене, і буде після цього інтерв’ю, і взагалі буде ще далі. Але цей хейт не зупиняє мене робити те, що хочу я, і так, як я відчуваю». Та ми вже це зрозуміли. Може, тому Соня й розповідає, що корупційний скандал ніяк на неї не вплинув, і що ніхто з нею не розірвав співпрацю, і всі друзі лишилися з нею. Хоча навіть в інтерв’ю вони згадують офіс «1+1», в якому познімали картини Соні.

Та й сам креативний продюсер Володимир Завадюк, який робить безліч проєктів на «1+1», в інтерв’ю Аліні Доротюк розповідав про те, що на його машині більше немає написів, які зробила Соня Морозюк.

А щодо сквірту — в кінці інтерв’ю раптово виринає нікому не цікавий факт про те, що Соня Морозюк має ще й такий талант. Це настільки було неочікувано, що я навіть не зрозуміла, в який момент почалося це обговорення. Соня каже, що вчені поки не довели, що ж це за рідина така. Але взагалі-то це сеча.

Загалом же ця тема дуже добре лягає в саму концепцію розмови. Адже після інтерв’ю лишається таке відчуття, ніби нам насквіртили в очі.

https://detector.media/medialife/article/224436/2024-03-20-pro-skvirt-aresht-grynkevycha-ta-podarunky-khudozhnytsya-sonya-morozyuk-dala-intervyu-dmytru-gordonu/

Фото: канал «В гостях у Дмитра Гордона»

peredplata