Є шанс українки стати членом Європарламенту

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя: 
-Сергій Притула, Петро Порошенко, порноакторка Юлія Сенюк є добре знаними в Україні як люди, на яких спирається ураїнське волонтерство. Українські ЗМІ зробили свою справу аби ці люди стали добре відомими і впізнаваними в Україїні. На жаль, не всі волонтери, активісти, громадські діячі мають такi можливостi аби стати такими ж відомими і шанованими людьми. Приміром, відома журналістка, письменниця Галина Плачинда цілковито на волонтерських засадах у Моршині створює центр реабілітації наших військових “Коло побратимів”. По копоійках збирає на реалізацію цього праведного проекту. Чи пише про таких преса? Не, пише. Не цікаво і люди якісь скромні і без скандальних бекграундів. А ще менше українці знають про український волонтерський рух за кордоном.
От саме про закордонні волонтерські організації я й хочу сказати кілька слів. Їх дуже багато. Однією з найпотужніших був “Відкритий діалог” (Open Dialogue Foundation), який базувався у Варшаві і зараз перебрався у Брюссель. Понад 10 років, буквально з “нуля” була створена найпотужніша зараз у Європі волонтерська організація “Promote Ukraine”, яку очолює українка Марта Барандій. Не буду багато робити реклами для “Promote Ukraine” і Марти Барандій. Заходи й акції цієї організації на підтримку України знають усі політики, урядовці Бельгії та Європарламенту… А брюссельська поліція… так взагалі. Це ж на кожен масовий захід перед Європарламентом, перед Радою ЄС треба мати дозвіл від поліції. Тепер є навіть конкретний офіцер поліції бельгійської столиці, котрий займається питаннями безпеки і правопорядку акцій що організовує Марта Барандій зі своїми друзями з “Promote Ukraine”.
Тепер, по суті! У Європарламенті є неформальне угруповання “Друзі України”, автором ідеї її створення є автор цих рядків (красива тавтологія, ні?). Наближаються Євровибори і от, наші найближчі друзі, друзі України, такі як Гі Феpгостат, Марк Демесмакер, Роберт Хайшел в Європарламент не будуть обиратись і не будуть обраними. Проукраїнський фланг у Європарламенті може бути послабленим. І хто нам може стати майбутньою опорою у Європарламені – так, це Марта Барандій, яка буде обиратися від новоствореної бельгійської політичної партії “Voor U” (Для тебе).
І я взагалі вважаю, що шанс українки, українського патріота стати членом Європарламенту – це рідкісний та історичний шанс. Тільки от не знаю що повинна зробити Марта аби про неї писали й показували українські ЗМІ так як вони висвітлюють ледве не кожен крок Притули, Порошенка, порноакторки Юлії Сенюк…? Pеальні особистості залишаються до певного часу в тіні. І можу собі уявити довжелезну чергу журналістів до Марти Барандій після того як вона стане членом Європейського парламенту і буде з трибун ЄС відстоювати інтереси нашої України!

peredplata

Залишити відповідь