“А тепер Почаїв! Я сказала, Почаїв!” Забужко заклuкала до подальшого звільнення України від Московської церквu

 Українська письменниця Оксана Забужко втішена новиною про перше богослужіння Православної церкви у Києво-Печерській лаврі на Різдво 7 січня. Принагідно вона закликала визволити від Московського патріархату Почаївську лавру на Тернопільщині.
Про це вона написала на власній сторінці у Facebook. Письменниця згадала, як ще 20 років тому вперше публічно згадала про погані наслідки захоплення українських лавр сталінськими церквами, проте тоді ніхто не тільки не підтримав таку думку, а й навіть не зрозумів, про що говорить Забужко.
«Надто незаймана тема ще була, надто підпільно-інтеліґентська, не для публічних обговорень, покійний Жданкін ще твердив, що співає в московській церкві, бо «вона канонічна», і не він один такий був, девелоперські «ізбушкі» під хрестами множились по містах і селах, по лікарнях і цвинтарях, як гриби після дощу», – зауважила письменниця.
Тож ще тоді вона зі щирим розпачем подумала про те, скільки буде потрібно часу, поки українці зрозуміють вплив московської церкви й чи встигнуть вискочити з цієї пастки, адже росіяни вже наступають по всьому фронту.
Також Оксана Забужко закликала звільнити від загарбників й Почаївську лавру.  

Більше тут: https://uanews.co.ua/news/a-teper-pochayiv-ia-skazala-pochayiv-zabuzhko-zaklukala-do-podalshogo-zvilnennia-ukrayini-vid-moskovskoyi-tserkvu_12423/?fbclid=IwAR0H1zpNiv0ZNL9EvlbfbADLoM9TA2Q0GLywMqi0ebl66eF0pP8jrtC4ZM0
© Все буде Україна

peredplata