Баптисти, Джонсон, Байден, іранська атака на Ізраїль, ракети ATACMS далекої дії…

У таке тяжко повірити! ЗМІ дізналися, хто переконав Майкла Джонсона підтримати Законопроект 8035, а також хто переконав Джо Байдена дати Україні ATACMS на 300 км.
Баптисти, Джонсон, Байден, іранська атака на Ізраїль, ракети ATACMS далекої дії…
Майже півроку тривали переговори між Джо Байденом, представниками Білого дому, американським урядом, сенаторами, конгресменами, військовими, розвідкою та… українськими релігійними діячами-баптистами в США про передачу Україні військової допомоги. Завдяки цьому інформаційно-психологічному тиску вдалось змінити позицію спікера Конгресу Майкла Джонсона на 180°, який тривалий час відмовлявся виносити проект на голосування і став активним прихильником допомоги Ізраїлю та Україні.
Більше того, саме Джонсон наполягав на гарантіях Білого дому, щоб Київ отримав більше ATACMS, американської тактичної ракетної системи, але з більшою дальністю, ніж ті, які вже є в Україні, а також боєприпаси та інші системи озброєння, пише The Financial Times. .
Згідно з твердженнями учасників цих переговорів вимоги Майкла Джонсона щодо зброї відображали прохання українців, зокрема, президента Володимира Зеленського під час грудневої зустрічі з Джонсоном.
А приватні зустрічі та переговори між Джонсоном, побожним баптистом та українськими християнами-баптистами-євангелістами також були “потужним фактором”, розповіла проукраїнська політична і культурна діячка, член Атлантичної Ради США Мелінда Харінг (Melinda Haring). Український євангелістський лідер Павло Унгурян, який часто зустрічався з Майклом Джонсоном допоміг організувати зустріч Майкла Джонсона із Сергієм Гайдаржі, українським баптистом-євангелістом, чия дружина та чотиримісячний син загинули в Одесі внаслідок російської атаки російського безпілотника на початку березня.
Джонсон також зробив кроки, щоб заручитися підтримкою своєї позиції всередині партії. 12 квітня він вирушив до Мар-а-Лаго на зустріч із Трампом. Колишній президент, затятий ізоляціоніст, вже зазнав тиску з боку кількох проукраїнських іноземних лідерів, у тому числі міністра закордонних справ Великобританії лорда Девіда Кемерона, який за вечерею 9 квітня навів Трампу аргументи на користь більшої підтримки Києва. За словами людини, знайомої з ходом усього комплексу переговорів, Джонсон використав зустріч, щоб повідомити Трампу, що проведе голосування щодо допомоги Україні. Після зустрічі цієї зустрічі Трамп висловив своє схвалення речнику під час своєї прес-конференції.
І, як кажуть, “немає кривди без добра”! 13 квітня Іран розпочав масовану повітряну атаку на Ізраїль, піддавши союзника США атаці та змінивши настрої у Вашингтоні. Після Цього Майкл Джонсон виклав свої плани щодо пакету заходів з національної безпеки, що складається з чотирьох частин. Після повернення конгресменів з канікул, увечері того ж дня майкл Джонсон зателефонував до Джо Байдена і поділився своїми думками щодо іранського нападу на Ізраїль. Іранський напад на Ізраїль став важливим моментом, який пришвидшив дії Джонсона щодо винесення законопроекту на обговорення і голосування. “Світ має побачити, як США підтримують Ізраїль”, – заявив тоді Майкл Джонсон. Закон, ухвалений у суботу, включав додаткові 26 мільярдів доларів американської допомоги Ізраїлю, а також гроші Києву.
***
Реально, сюжет для політичного кінотрилера!

peredplata

Залишити відповідь