Зі святом Першотравня, сусіди росіяни!

 
Українські безпілотники атакували найбільший НПЗ у Центральній Росії
У ніч проти 1 травня українські безпілотники атакували Рязанський нафтопереробний завод і нафтопереробний завод у Воронезькій області.
Місцеві телеграм-канали опублікували відео, на якому видно, як над Рязанню здіймається стовп полум’я. За даними джерел Astra, згоріла установка первинної переробки нафти ЕЛОУ-АВТ.
Експерти Інституту вивчення війни (ISW) дуже високо оцінили українську тактику атак по російських НПЗ. Це тактика нальоту комарів. Коли вас вжалить один комар – це може бути не дуже боляче. А от коли вжалить один, а потім другий, третій… десятий, двадцятий, а згодом злітається цілий рій – це виснажує і дратує людину. Так само і з російськими НПЗ, їх знищення знекровлює російську економіку. Українські дрони, фактично, знищили увесь нафтобензиновий сектор Російської Федерації і залишили Росію без необхідної кількості пального, вважають експерти Інституту вивчення війни (ISW).
Що значить виведення з ладу лише Рязанського нафтопереробного заводу – це “мінус” 5% від усієї нафтопереробної галузі Росії.
***
Рязанський НПЗ – найбільший у Центральній Росії, він постачає паливом Москву та область. На нього припадає майже 5% усієї нафтопереробки у країні. Основна частина продукції йде на експорт. Завод контролюється “Роснефтью”.
З початку року дрони пошкодили щонайменше 10 НПЗ у Росії. Серед них Волгоградський НПЗ “Лукойла”, де спалахнула одна з установок переробки нафти, а також Ільський НПЗ, завод “Новатека” в Усть-Лузі, Туапсинський НПЗ “Роснефть”, Новошахтинський НПЗ в Ростовській області та завод НОРСІ в Нижегородській області топ найбільших у країні (належить “Лукойл”).
16 березня через атаку БПЛА спалахнула єдина діюча установка нафтопереробки на НПЗ у Сизрані, а 23 березня одну з двох установок з переробки нафти зупинив Куйбишевський НПЗ “Роснефти”.
До середини квітня нафтовикам вдалося відновити лише третину від втрачених потужностей нафтопереробки.
Наш власний кореспондент Ростислав Демчук

peredplata

Залишити відповідь