За майже 2,5 мільйона гривень буковинець мав намір доправити чоловіків за кордон: на Буковині затримали «бізнесмена»

Завдяки злагодженим і професійним діям співробітників Дністровського райвідділу поліції, відділу міграційної поліції Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області та Державної прикордонної служби перекрито черговий канал переправлення військовозобов’язаних чоловіків за межі території України.

Під час досудового розслідування правоохоронці з’ясували, що 32-річний житель села Браїлівка Дністровського району, знаючи про діючі тимчасові обмеження щодо виїзду військовозобов’язаних осіб через державний кордон України, з метою власного збагачення, сприяв у переправленні чоловіків за кордон. Буковинець підшукав «клієнтів», які бажали потрапити до сусідньої Республіки Молдова, оминувши пункт пропуску. Вартість своїх послуг чоловік оцінив від 6000 доларів США до 10000 євро з особи.

25 квітня в адміністративних межах села Нелипівці прикордонники спільно з оперативниками міграційної поліції викрили зловмисника, який на автомобілі «Ford Transit» намагався доправити 8 чоловіків до лінії розмежування державного кордону.

Правоохоронці затримали буковинця в порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особовою) Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчі Дністровського райвідділу поліції під процесуальним керівництвом Дністровської окружної прокуратури вже повідомили затриманому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Слідство триває.

Джерело: відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

peredplata

Залишити відповідь