ЯК ЦИВІЛЬНІ МОЖУТЬ ДОПОМОГТИ ПРОТИСТОЯТИ ОКУПАНТАМ?

 
Сьогодні росіяни завдали рекатного удару по 2 медзакладах Києва: найбільшій дитячій лікарні України “Охмадит” та приватній клініці Isida. Загинули медики і пацієнти. Зруйновано лікарні, житло та сотні людських доль. Адекватних українців переповнює злість та бажання помсти.
Отже що можуть зробити цивільні, які з різних причин не долучились до Сил Оборони:
👉1. Пам’ятайте, що життя цивільного та життя військового рівноцінні!
👉2. По можливості максимально допомагайте військовим: донатьте на дрони, РЕБ, зброю. Не відвертайтесь від поранених ветеранів. Якщо у Вас поганий настрій – закиньте на дрони Стерненку, якщо не попустило, – ще раз закиньте.
👉3. Перестаньте звинувачувати ППО: уявіть, що було б якби усі чи хоча б 50% запущених по нам ракет прилетіли туди, куди їх запустили.
👉🪖4. Якщо не хочете чи не можете служити, то хоча б не дискредитуйте армію: не поширюйте тіктоки про “безжальну мобілізацію”, “величезні втрати”, сумні картинки, створені штучним інтелектом, чи іншу “зрадоньку”.
❗ Коли щось злободенне дуже сильно Вас дістало, то дайте собі відповідь на 3 питання :
1). Яким чином це допоможе Силам Оборони?
2). Які емоції ця інформація у вас викликає? Якщо розчарування та відчуття безпомічності та занепаду, то утримайтесь.
3) Як би ви на місці росіян відреагували на поширену вами інформацію?
👉 5. По можливості допроможіть тим, хто постраждав від осбстілів або хоча б не шкодьте їм.
👉6. Відмовтесь по максимуму від всього російського💩:
🇺🇦 перейдіть на українську мову принаймі в публічному просторі! Не говоріть російською зі своїми пацієнтами та клієнтами навіть російськомовними (колись, нажаль, мова окупантів була стандартом корпоративного спілкування в багатьогх офісах та організаціях). Краще український суржик ніж “літературний русскій язик”.
🇺🇦 Відмовтесь від перегляду тупих болотних серіальчиків про мєнтів, звьозд, та іншого сміття, яке зараз може сунути ютуб, фейсбук та тікток.
Не завантажуйте своїм дітям “Машу и Медведя”, “Фіксіков” та іншу продукцію окупантів. Зараз в інтернеті багато якісного українського дубляжу найкращих світових мультиків, фільмів та серіалів
🇺🇦 Слідкуйте за Тік-Током, в якому можуть сидіти ваші діти: це справжня клоака російського інформаційного лайна та різних ІПСО. Краще видаліться звідти.
🇺🇦Забудьте про вєлікую руссую культуру🐷: її наслідки ми бачимо щодня! Накази на пуски ракет по лікарнях віддають люди, в яких було “щаслівоє савєцкоє децтво на добрих савецкіх мультіках, каториє в школє учілі Пушкіна, Талстово і Достоєвскаго і чтілі память Велікай Атечественной Вайни, а сейчас защищают православниє ценности”. Нехай російська культура залишиться для тих, хто її професійно вивчає на академічному рівні, а звичайним людям з непідготовленою психікою вона не потрібна, тим паче дітям.
🇺🇦. Якщо у Вас ім’я в соцмережах російською, замініть на українське чи хоча б на англійську транслітерацію.
🇺🇦Почистіть свій фейсбук від корисних ідіотів та відпишіться від груп, які ширять фейки та інформацію, що викликає сильні негативні емоції. Почистіть список друзів.
🇺🇦 Максимально якісно робіть свою роботу, яку ви повинні виконувати згідно професійних обов’язків: Сили Оборони повинні опиратись на міцний тил!

peredplata