Відмивання майже 15,5 млн грн: судитимуть буковинця за продаж підробленого спортивного взуття

Відмивання майже 15,5 млн грн, одержаних злочинним шляхом – судитимуть жителя Буковини, який продавав підроблене спортивне взуття під виглядом відомих брендів.
Джерело: Чернівецька обласна прокуратура.
Прокурори Чернівецької обласної прокуратури передали до суду обвинувальний акт стосовно 27-річного жителя Дністровського району за фактом легалізації (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 1 ст. 209 КК України).
Досудовим розслідуванням встановлено, що обвинувачений, не маючи дозволу на здійснення господарської діяльності, налагодив через мережу Інтернет та торговельні майданчики у соціальних мережах тіньовий бізнес з продажу контрафактного спортивного взуття відомих брендів.
Для реалізації протиправної діяльності він залучив громадян, які приймали та формували замовлення, відсилали товар покупцям. За цю роботу вони одержували зарплату у «конвертах».
За даними слідства, з січня 2022 по грудень 2023 року «бізнесмен» одержав від незаконної діяльності майже 15,5 млн грн доходів, які незаконно легалізував.
Досудове розслідування у зазначеному провадженні здійснювали слідчі детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки у Чернівецькій області.
 

peredplata