Медичних бюрократів вмокнули обличчям в унітаз інфекційного відділення Чернівецької ОКЛ

Скандал щодо умов лікування хворих в інфекційному відділенні Чернівецької ОКЛ набирає світового розголосу.

А почалося з того, що туди з ковідом потрапив відомий журналіст-міжнародник з Брюсселя Ростислав Демчук. Умови його нажахали і він про це написав у фб.

І тут почалося: чиновники різних рангів влади, довговічні медичні бюрократи і бюрократки в один голос закудкудахали і закукурікали, як завжди звикли до цього, мовляв, автор перебільшує, умови добрі, ми білі і пухнасті. Але тут вже не приховати того, що роками руйнували. І журналіст їх вже по-справжньому вмокнув обличчям в… унітаз.

Ось його відповідь першій заступниці голови Чернівецької ОДА Альоні Атаманюк:

-Альона Атаманюк Ви дуже помиляєтесь, або вас вводять в оману ваші помічники
Я зараз лікуюсь у 12 корпусі інфекційного відділення. Якби ви були людиною честі, то не полінилися б вийти з будинку “Левів” і під’їхати до інфекційного відділу та подивитися мені в очі. А я б вам подивився в очі і довів би свою правду очевидними фактами. Умови в яких перебувають пацієнти не просто жахливі і не відповідають жодним нормам і стандартам європейських норм. Ці умови я б назвав “злочином проти людяності”. Уся права шеренга закритих “боксів” зовсім не вентилюється. Люди вдихають повітря, видихають вуглекислий газ, який осідає в цих кімнатках і перетворює їх на газові камери (камери вуглекислого газу).
Ще б вам порекомендував зазирнути у вбиральні, фактично спільні для чоловіків і жінок. Попсоаані каналізаційні труби. Унітази без кришок. Не думаю, щоб ви насмілились скористатись таким унітазом. Туалетного паперу тут зроду- віку не було.
То ж не соромтесь, приїдьте у цей “ковідний корпус” і заберете свої спростування назад.
Щодо койкомісць. Позавчора тут були зайняті усі койки (100 відсотків), сьогодні вибув іще один тяжко хворий, якого перевели в реанімаційне відділення. Дивуюся, як його нещасне серце і легені витримали таку нелюдську наругу?
Тож приїздіть, знайдіть 30-40 хвилин часу аби зробити бодай обіглий огляд цього “лікувального” закладу.
А щодо стосується питань протипожежної тривоги і безпеки – тут комусь із керівництва у високих кабінетах світить реальна тюрма. Корпус згорить до тла при найменшій іскрі до тла протягом 10 хвилин.
Уявіть собі люди добрі, у відділенні штативів для крапальниць бракує і медсестричка розносить ці “коштовні” інструменти цілий день по палатах по всьому корпусі цього медичного закладу аби поставити крапальні системи пацієнтам. Штативів для крапальниць в палати не вистачає!. Люди, це ганьба, якої я ще зроду-віку не бачив!
Боже, який треш. І цих людей можна назвати серйозними і відповідальними посадовцями? Це ж дитячий садок і цинічна брехня.
І тут у “бій” проти фактів вступили чиновниці медицини пані Гопко і вічна заступниця в облздоровуправлінні пані Поліщук. Вони збрехали в тому, що нібито збрехав Ростислав. Кажуть, що є вільних 10 місць для ковідних. Самі бачили
-Я ось туту лікарні, сиджу у палаті та спостерігаю через скляні перегородки, що діється у відділенні, – пише Ростислав Демчук.-Боже, який треш. І цих людей можна назвати серйозними і відповідальними посадовцями? Це ж дитячий садок і цинічна брехня.

А тут дві пані начебто в обідню перерву прогулювались повз лікарню і побачили там аж 10 вільних місць. Фантастика! Адже учора ввечері звільнилось одне місце, а сьогодні після обіду звільнило іще одне. В цілому в наявності відділення (ковідної секції) є лише два вільних місця.
 
Ні, пані Гопко, неправда ваша. З понеділка до вчора усі місця були зайняті і я змушений був чекати на виписку іншого пацієнта, аби зайняти його місце.
    ДАЛІ БУДЕ

peredplata

Залишити відповідь