Перший візит Марка Рютте як керівника НАТО відбувається в Україну

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:

-З точки зору дипломатичного етикету – жест з боку нового Генерального секретаря НАТО Марка Рютте просто шикарний і дуже промовистий…
Перший свій закордонний візит Марк Рютте здійснив не у Вашингтон, як це було за звичай, а в столицю України Київ, де новий генсек альянсу зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським.
Це дуже яскравий і промовистий знак політичної і практичної підтримки України Північно атлантичним союзом НАТО. У Кремлі вже всі лікті кусають від злості.
***
Виступ Володимира Зеленського:
Перший візит Марка Рютте як керівника НАТО відбувається саме в Україну. Це справді важливо. Одразу зрозумілі й пріоритети, де саме зараз триває захист спільних цінностей усієї Євроатлантики. І також це підкреслює, що ми в Україні можемо розраховувати на подальше особисте лідерство Марка.
Звичайно, ключова наша мета – це повноцінне членство України в Альянсі. Також обговорили сьогодні План перемоги України, ситуацію на полі бою, наявні потреби наших підрозділів і українські потреби в ППО та в додатковій взаємодії із сусідами.
Зараз, перед зимою, важливо реалізувати всі досягнуті домовленості щодо ППО, зокрема те, про що говорилося на саміті НАТО у Вашингтоні.
***
У відповідь новий генсек НАТО Марк Рютте заявив, що “НАТО стоїть поруч з Україною для вашої і нашої безпеки”.

peredplata

Залишити відповідь