Геть московського попа!

Велика й могутня Буковинська земля. Вона дала світові велетенські таланти. Такі як Володимир Івасюк, Іван Миколайчук, Дмитро Гнатюк, Назарій Яремчук. Навіть винахідник персонального комп’ютера Стів Гері Возняк родом з Чернівецької області. Насправді його ім’я Степан і його предки переїхали до США з Глибоцького району.

Ми пишаємося своїми талановитими земляками. І у той же час гірко сумуємо, коли дізнаємося, що з нашого краю походять й відверті цинічні негідники, які ненавидять Україну і український народ. Ще донедавна буковинці та бессарабці соромно опускали очі, коли чули прізвище мерзотника і вбивці Плотницького. Він виходець з Кельменецького району. І довгий час керував сепаратистами на Луганщині. Зараз загубився десь на неозорих просторах Росії. А його батьки від такої ганьби отруїлися у Воронезькій області.

А ще з Буковини походить страшний і небезпечний для України чоловік. Це – митрополит російської православної церкви, яка себе називає УПЦ МП, Онуфрій. Він родом з села Коритне Вижницького району. Йому 5 листопада виповнилося 75 років. Зараз Онуфрій веде Україну під Москву.

Недавно він публічно заявив, що український народ «заслужив» Голодомор: «Голодомор – ето било вразумлєніє, усмірєніє со сторони Господа нашей гордині». А сепаратистів на Донбасі називає «ополченцями». Коли 8 травня 2015 року на засіданні верховної ради зачитували прізвища Героїв, що полягли на Донбасі за Україну, всі встали, шануючи подвиги загиблих. Тільки Онуфрій демонстративно сидів, зневажаючи Україну і українців.

Ось, кого ще вродила буковинська земля.

Зараз українська церква одержала Томос і стала незалежною. У церквах Буковини почали вести службу Божу рідною мовою. У селах, де живуть україномовні – українською мовою. Там, де люди говорять румунською – у церкві звучить румунська мова. Тільки попи московського патріархату на Буковині та Бессарабії служать російською та старослов’янською мовами, прославляють патріарха московського Кіріла і їхнього президента Путіна, служать Росії, а не Україні.

Людям це не подобається. Тому вони переходять до рідної Української церкви. Але московські попи ніби чорні круки накидаються на людей. Вони влаштовують побоїща у церквах, труять газом прихожан, залякують їх.

До 75-річчя Онуфрія у Чернівецькій області московські попи і обдурені ними селяни побили українців у Михальчі. Також влаштували дебоші у селах Задубрівка Заставнівського району та Стара Жадова Сторожинецького району.

У селі Михальча група агресивних молодиків увірвалася до церкви, коли там молилися люди, і почали бити селян. Спочатку труїли газом. Кричали нецензурні слова і погрожували. Серед забіяк були й 16-літні хлопці, котрі професійно займаються боксом.

Чомусь поліція у той час була пасивною. Більше того, навіть виконувала вказівки якогось любителя московської церкви, що ходить завжди у червоній куртці. Вони пропускали до храму тих, на кого вказували московські посіпаки і попи. Українців туди не допускали.

Кадри бійки і нападів зафільмувала журналіст Галина Єреміца. На неї також було вчинено замах. І агресивні молодчики заважали їй виконувати свої професійні обов’язки. Поліція не реагувала на насильство над журналісткою. І даремно. Бо зло, яке не карають, породжує нове зло. І дуже часто воно буває жорсткіше за попереднє.

Згадаймо перші дні насильства на Донбасі.

Там все починалося з «руского міра».

Недалеко від Слов’янська у Донецькій області є Святогірська Лавра. Це оплот московської церкви на теренах східної України. У лаврі є монахи. А над лаврою височіє пам’ятник Артему. Він могутній і кубічний. Артем – це більшовицький головоріз, який колись створив Донецько-Криворізьку республіку – тодішню Новоросію. Символічно, що цей більшовик стоїть над Святогірською лаврою. Він ніби споглядає, аби «рускій мір» був завжди під чоботом москаля.

Монахи лаври, напевне, стовідсоткові офіцери ФСБ.

У 2007 році мені довелося побувати у Святих Горах. Я бачив офіцерську виправку бравих бородатих феесбешників. Бракувало тільки автоматів під рясами. А вони знали, хто я і звідки. Тому, випереджаючи моє питання, чи, бува, ці монахи не є офіцерами ФСБ, вони відразу відповіли, що ніякого відношення до Росії не мають. І навіть  хтось там є родом з Буковини (я не представлявся, що з  Буковини – П.К.). потім розстебнули ряси і показали, що автоматів під ними не було.

Спливло 7 років.

Гіркін (Стреєльцов) з бойовиками захоплює Слов’янськ. І розпалює війну на Донбасі. Звідки були ці бойовики?

Звідки зброя?

Звідки професіоналізм військових? Адже нам казали, що то «ополченці», які ніколи навіть зброї в руках не тримали.

Тільки днями стало відомо, що з Гіркиним захоплювали Слов’янськ «монахи» з Святогірської лаври.

Сам Гіркін зізнався у цьому. Більше того, від розповів, що охоронцями у нього були ці «монахи»-офіцери.

А тепер проаналізуйте бійки у храмах Буковини. З боку московського патріархату наступають навчені професійні бійці. Обороняють храми прості українські селяни. І вони не навчені так битися, як ці московіти. Шкода, що СБУ і правоохоронці за цих умов займають позицію страуса. Мовляв, ми нічого не бачили і нікуди не втручаємося.

Дивіться, аби не було пізно…

…Банченський монастир розташований на тій же відстані від Чернівців, як Святогірська лавра від Слов’янська.

А Гіркін у Путіна завжди знайдеться. Були б попи…

 

peredplata