Новий прокурор Буковини Адріан Дутковський заявляє, що нещадно боротиметься з контрабандою (НОВЕ ВІДЕО)

У Чернівцях сьогодні, 7 листопада, представили нового очільника прокуратури області.

Ним став Адріан Дутковський, пише molbuk.ua.

Новопризначений прокурор Чернівецької області Адріан Дутковський обіцяє не допустити, щоб “Чернівецька область була синонімом контрабанди”.

Як передає кореспондент molbuk.ua, про це прокурор повідомив сьогодні під час свого урочистого представлення колективу правоохоронного органу.

Зокрема, Дутковський заявив, що він “не має права не виправдати сподівання жителів Чернівецької області”.

“Всі свої зусилля на посаді керівника прокуратури Чернівецької області будуть спрямовані на досягнення озвучених вами завдань”, – заявив Дутковський, звертаючись до заступника генпрокурора Віктора Чумака.

“Я переконаний, що спільними зусиллями ми цього досягнемо. Фактично зараз на кону поставлена моя репутація”, – продовжив віню

Водночас він закликав ЗМІ “об’єктивно висвітлювати діяльність органів прокуратури”.

 

“Проблеми, які вас хвилюють – прошу, я завжди відкритий до спілкування. Я переконаний, що у нас все вийде”, – сказав Дутковський.

На запитання журналістів щодо того, що попередній керівник прокуратури Олег Соболь “поплатився” посадою у зв’язку з проблемами на Чернівецькій митниці та роботою її керівника Миколи Салагора, Дутковський сказав:

“Ми по конкретних справах… Ми не будемо говорити зараз… Це все у процесі розслідування. Я розумію, що це – пріоритетне завдання. Я не допущу, щоб Чернівецька область була синонімом контрабанди, синонімом інших негативних проявів. І я сподіваюся, що наші результати говоритимуть самі”.

 
Фото МБ
 
Новому прокурору 38 років, він народився у Львові. Згідно з даними його електронної декларації, нині посадовець із дружиною і сином проживає в Чернівцях.

У 2003 році закінчив Львівський національний університет ім. І.Франка. В органах прокуратури працює з серпня 2003 року, Обіймав різні посади у прокуратурі Львівщини протягом 11 років.

З грудня 2014 року був призначений заступником прокурора Чернівецької області.

Згідно з е-декларацією Адріана Дутковського, посадовець є власником двох квартир у Новояворівську Львівської області та у Львові. Він також володіє половиною квартири у селі Кути Косівського району на Івано-Франківщині. У Чернівцях мешкає у службовій квартирі. Ще одна квартира у Львові записана на його дружину.

Крім того, він є власником половини земельної ділянки в Кутах, площею 1250 кв.м.

Адріан Дутковський також задекларував автомобіль Mitsubishi Outlander 2007 року, власником якої є інший громадянин.

За 2018 рік на посаді заступника прокурора області він заробив 414533 гривень. Також отримав 32874 гривень стипендії в Національній школі суддів.

У готівці посадовець зберігає 40 тисяч доларів США. 

 

peredplata