Або Осачук звільнить їх, або вони – Осачука

Голова Чернівецької ОДА на сесії обласної ради повідомив надзвичайно неприємну новину: Чернівецька область – на останньому місці в Україні. І хоча це не його вина, бо ще не встиг наробити тут ні добра, ні зла, але таки неприємно. У нас найгірші в Україні дороги. І у той же час, гроші дорожнього фонду не використовуються.

Ми маємо або повністю нездалих спеціалістів-шляховиків, керівників дорожніх служб. Або… боюсь про це вголос говорити, вони зумисне шкодять області.

Бо саме напередодні сесії керівник Служби доріг Буковини Гах та директор департаменту капітального будівництва Пуршага рвали на собі камізельки (вони не ходять у вишиванках – П.К.) і криком кричали, що працюють не покладаючи рук, що люблять Буковину. І заради неї віддають душу й тіло. А що найцікавіше було сказано Гахом, – це те, що він має аж дві освіти. Вищих чи то верхніх. І він знає, що і як робити. Бо ще від часів раннього Януковича через Порошенка готовий служити Зеленському.

Я не проти. Нехай служить. А причому тут буковинські дороги і мости, які вбиває цей чоловік уже добру дюжину років?

На захист знищення доріг і мостів став Пуршага. Він також бив себе в груди і казав, як він день і ніч готовий працювати на благо Буковини.

«Готовий» і «працює» – це дві великі різниці. Особливо для Пуршаги. Бо він може таке робити, що нам і не снилося. Не забувайте, що сам Олександр Пуршага – член партії ВО «Батьківщина», голова її міської організації, голова фракції у міській раді. Тобто він один із лідерів опозиційної до влади партії. І у той же час він є представником цієї ж влади.

Тобто він до обіду виконує обов’язки начальника департаменту ОДА, керівника якої призначає Зеленський, а після обіду він бере прапори БЮТу і йде на барикади разом з Юлією Тимошенко проти влади Зеленського. Цей чоловік уже геть «поїхав дахом». І це не тільки різкі слова. Дійсно, коли Пуршага роз’яснював ситуацію, яка сталася на вулиці Хотинській, де активісти змусили владу її ремонтувати, він за Фрейдом сказав:

  • Ми всі були учасниками протестів, коли ремонтували вулицю Хотинську.

Хоча мав на увазі, що він був учасником ремонту вулиці. Але що робити, коли чоловік уже багато років як перетворився у дволикого Януса і носить замість обличчя маски.

Отож, знищуючи буковинські дороги і шляхи, ці два, з  дозволу сказати, керівники за день до виступу  голови ОДА розповідали про високі досягнення у галузі будівництва доріг і мостів та свою особисту роль у цьому процесі. Не пройшло й доби, як губернатор Осачук двома речами спростував їхню брехню (з дозволу сказати):

  • Мені довелося червоніти у Києві на нараді з прем’єр-міністром. Чернівецька область очолила антирейтинг доріг України, – повідомив голова ОДА.

Пуршага сидів тоді у залі, де проходила сесія обласної ради. Хоча б почервонів від сорому… Так ні. Ніби то його не стосується.

І ще одна особливість, яка переходить від влади Януковича через Порошенка до Зеленського, – це тупі служки на всіх рівнях.

Зокрема, у прес-службі Чернівецької ОДА.

Коли готувалася прес-конференція цих двох керівників, працівники прес-служби могли б хоча дізнатися, як ідуть справи у дорожніх службах? Чи нема там проблем?

Вони розповсюдили серед журналістів прес-реліз, де розповідалося про ударну працю шляховиків і будівельників, про високі показники.

Насправді, це була брехня, яку відразу спростував голова ОДА.

Дуже шкода, що нова команда користується старими і недолугими кадрами, які не вміють працювати по-новому, а тільки можуть служити та вислужуватися.

Таких кадрів треба Осачуку?..

Петро Кобевко

peredplata