Розпочинається процедура імпічменту Трампа в Сенаті

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає :

-У четвер демократи з Палати представників США зачитали в Сенаті звинувачення проти 45-го президента Дональда Трампа.

Так почався процес в Сенаті, на якому вирішиться, чи залишиться Трамп при владі або буде усунений. Перші засідання пройдуть на наступному тижні.

Бюро урядової звітності США тим часом, прийшло до висновку, що адміністрація Трампа порушила закон про порядок витрачання бюджетних коштів, затримавши схвалену Конгресом військову допомогу Україні в серпні 2019 року через політичних міркувань.

Трампа звинувачують в тому, що він намагався натиснути на українську владу, щоб змусити їх оголосити про початок розслідування відносно бізнесу сина свого основного суперника на президентських виборах 2020 року, Джо Байдена. Висновок регулятора лягає в канву цих звинувачень – питання про військову допомогу міг бути одним з важелів тиску на президента України Володимира Зеленського.

Одна з фігур в цьому процесі – бізнесмен українського походження Лев Парнас, зводив особистого адвоката Трампа з українськими прокурорами, що обіцяли компромат на Байдена. У середу Парнас розповів в декількох інтерв’ю, що Трамп був в курсі всіх спроб чинити тиск на Україну, а отже, винен.

peredplata