Росіяни накривають вогнем ВСУ, але артилерія ООС мовчить у відповідь: Бутусов про ситуацію на фронті.

Ситуація на окупованій частині Донбасу різко змінилася: російські окупанти пустили в хід міномети, автоматичні гранатомети і гаубиці. Відомий український журналіст Юрій Бутусов констатує, що українські військові не відповідають бойовикам.
Журналіст Юрій Бутусов повідомив тривожні новини з фронту.

Російські окупанти і бойовики пускають в хід важке озброєння, при цьому українська армія системно не відповідає. Бутусов зазначив серйозну проблему, яка продовжує збільшуватися. На сторінці в соціальній мережі журналіст повідомив, що російські військові почали бомбардування українських позицій з квадрокоптера.

При цьому втрати української армії на передовій продовжують рости: 1 воїн загинув, 8 поранено.

“Дві доби противник проводить обстріл із застосуванням 120 мм мінометів і автоматичних гранатометів, і мінімум двох гаубиць калібру 122-152 мм. Значно почастішали випадки бомбардування з квадрокоптера. Російські війська почали системно застосовувати їх на передовій. З нашого боку поки системних дій не робиться” , – повідомив Бутусов.

Ще більш тривожним фактом є те, що українська артилерія на обстріли російських найманців і бойовиків не відповідає. Бутусов визнає, що, незважаючи на шостий рік війни, командування української армії не вживає необхідних дій.

“На жаль, реагування на зміну обстановки залишається в ЗСУ вкрай повільним і запізнілим. На шостому році таке відставання від вимог сучасної війни в командуванні ЗСУ викликає велике розчарування”, – пише він.

peredplata