Газовиків – на смітник за свавілля та шкоду чернівчанам!

У Чернівцях АТ «Чернівцігаз» вміло використовує будь-які проблеми мешканців у користуванні газом. Спочатку знаходиться якась причина: витік газу, несплата, пошкодження мережі і т. д. і т. п.

Потім цілий будинок відключають від газопостачання. Проблему усувають. Але газ не підключають до того часу, поки всі мешканці будинку не укладуть угоду на обслуговування внутрішньобудинкових мереж. Ця угода передбачає й внесення коштів, і створення зайвих проблем для людей та міста.

Подібні випадки вже були у будинках на вулицях Заньковецької, Винниченка, Головної та інших.

Днями газовики відключили газ у будинку № 72 по проспекту Незалежності. Причиною відключення став витік газу. І, як повідомила прес-секретарка АТ «Чернівцігаз» Вікторія Голоднюк, аби підключити газ до будинку, людям треба укласти договір на обслуговування внутрішньобудинкової мережі. Мешканці будинку вважають такі дії газовиків аферою і викачуванням грошей. Тому не погодилися на умови «аферистів». Вони вийшли на проспект і… перекрили рух транспорту.

Звичайно, люди мають право на протест проти свавілля газовиків. Але до чого тут інші люди, котрі потерпають від подібних акцій? Чому саме перекривають дороги, по яких рухається транспорт.

Адже мешканці будинків, де відключили газ, знають, хто це зробив і хто винен. Тож до фірми, що розташована на тому ж проспекті, недалеко.

Чому не піти туди і суворо спитати у газовиків? Чому не закрити у кабінетах голову правління і його посіпак? Чому не повозити глитаїв газових по вулицях міста у сміттєвих баках?

Може, вже досить знущатися над українським народом?!

І варто було б мерові Олексію Каспруку не тільки у ФБ сидіти, а разом з людьми вийти на протест проти свавілля глитаїв і прислужників Фірташа. Бо у цій ситуації мер спромігся тільки попередити людей, аби вони не рухалися у бік проспекту Незалежності.

«Рух по проспекту Незалежності перекрито протестувальниками. Громадський транспорт зупинено. Прошу врахувати при плануванні пересування містом».

Оце й все, на що був здатен мер Олексій Каспрук. А не міг би він піти до протестувальників, очолити їх і повести на акцію протесту до кабінетів голови правління Горди та  газових глитаїв? Від цього користі було б набагато більше. І не створювалися б незручності містянам та владі.

Але ж для таких вчинків треба мати стержень. А в чернівецької влади цього стержня нема.

Петро Кобевко

peredplata