У Ердогана і Макрона відбулася нічна телефонна розмова….

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає:

-Президент Туреччини заявив своєму французькому колезі, що очікує від НАТО чітких і солідарних дій щодо режиму Асада і Росії

Попри пізню недільну годину лідерам багатьох країн світу не до сну. У ці години відбулась спроба президента Ірану Хассана Рухані порозмовляти з Реджепом Ердоганом. Однак розмова ця не склалася. Bідтак стало відомо про телефонні перемовини між президентом Росії Bолодимиром Путіним, президентом Ірану Хассаном Рухані і їх французьким колегою Емануелем Макроном.

Схоже, що під час цієї розмоми Bолодимир Путін звернувся до Емануеля Макрона з проханням, аби він зв’язався з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом і запевнив його, що Росія зі свого боку вже припинила бойові дії у провінції Ідліб. Тому, Кремль закликає Анкару припинити обстріли військових об’єктів президента Асада, які були відновлені опівночі та тривають і у цю саму хвилину.

Телефонна розмова між Макроном та Ердоганом відбулась. Однак, Макрону також не вдалося задобрити Реджепа Ердогана і примирити його з Путіним. Натомість французький президент почув у відповідь від лідера Туреччини, що гуманітарна криза в регіоні буде поглиблюватися, оскільки режим Асада продовжує свої атаки і не виконує ультиматум народу Сирії, на захист якого стала Туреччина.

Ба, навіть більше того. Реджеп Ердоган під час телефонної розмови заявив, що сподівається, що Європа та Франція запропонують конкретні рішення та підтримку переселенцям з Сирії. І на завершення Реджеп Ердоган добив Емануеля Макрона фразою, що Туреччина помститься режиму Асада за своїх солдатів та чекає від НАТО чітких і солідарних кроків щодо режиму Асада і дій Росії у Сирії.

Після такого діалогу мало кому з європейських лідерів буде спокійно спатися. А тут іще й коронавірус розгулявся у Європі не на жарт…

Хочеться, щоб недільний ранок приніс спокій, мир і надію…

Світлина від Rostyslav Demchuk.
 
 

peredplata