Росія і Китай відхилили пропозицію Генсека ООН

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає:

-Росія і Китай відхилили пропозицію Генсека ООН, Туреччини, США, Bеликобританії, Домініканської республіки і чотирьох країн ЄС негайно ухвалити рішення Радбезом ООН щодо припинення військової ескалації в Сирії та вирішення проблеми сирійських біженців. Bідтак питається: для чого взагалі існують Рада безпеки ООН і ООН загалом?

Чотири члени Ради Європейського Союзу – Франція, Німеччина, Бельгія та Естонія заявили у спільному коммюніке, що “військова ескалація в Ідлібі повинна припинитися”.

“Ми вимагаємо припинити цю сирійську військову кампанію, яку підтримує Росія, і повністю підтримати заклики Генерального секретаря ООН щодо негайного припинення вогню та безперешкодного гуманітарного доступу до проблемних регіонів Сирії”, – заявили вони. “Ми наполегливо закликаємо ООН активізувати та прискорити взаємодію зі всіма відповідними сторонами конфлікту задля забезпечення припинення вогню на північному заході Сирії”.

Спостерігаючи за ситуацією в Сирії та довкола неї, бачимо, що у конфлікт втягнуті сили диктатора Башара Асада, Росія та Іран (союзники Асада), Туреччина, Ізраїль, відтак Болгарія і Греція (перші жертви потужної хвилі нелегальної міграції)… Тепер підключилися чотири країни ЄС, а також США, Bеликобританія та інші. Проте Росія не бажає вирішувати і обговорювати проблеми, які вона ж і породила. То у випадку з Україною, зокрема з анексованим Кримом і окупованим Донбасом ще можна створювати собі ілюзії, що Росія і Китай не накладуть вето на пропозицію запровадити миротворчі сили ООН на Донбас? Для мене це питання риторичне. Проте я бачу інший мирний шлях. Залучення до вирішення наших проблем не миротворчі сили ООН, а миротворчі сили ЄС, це EUFOR.

EUFOR (European Union Force) — основна назва сил швидкого реагування Європейського союзу, що є частиною загальної політики безпеки і оборони. EUFOR підкоряються Раді міністрів ЄС та Військовому штабу Європейського Союзу. EUFOR доповнюють інші збройні сили ЄС, такі як Європейський корпус, Європейська жандармерія, Морські сили Європи, Бойові групи ЄС.

Світлина від Rostyslav Demchuk.
Світлина від Rostyslav Demchuk.
Світлина від Rostyslav Demchuk.
 
 
 

peredplata