Подякуй лікарю! Аплодуймо о 20.00

 

Буковина першою в Україні взяла на себе удар коронавірусу. Перший хворий у Чернівцях виявлений 3 березня. Але це навряд чи було так. Бо ця хвороба вже гуляла світом не менше 2-х місяців. Лікар-інфекціоніст Ольга Кобевко ще у січні попереджала про можливу епідемію. Просила готуватися до неї. На жаль, її тривоги виявилися реальністю. Зараз лікарі беруть на себе основний тягар і небезпеку у боротьбі з підступним вірусом. Кожного дня вони знаходяться у безпосередній близькості від коронавірусу.

Можливо, тільки тепер ми звертаємо увагу на умови праці та оплати цих Ангелів, на яких вся надія. І не тільки у простих смертних, а й у тих, хто досі вважав себе небожителями.

Це вони, 16 мультимільйонерів України, 8 березня їздили у Куршавель разом з такими, як самі. Звідти привезли важку заразу і тепер заражають столицю України – місто-мільйонник Київ. Можливо, й інші люди везуть цю хворобу до Києва. Але саме у 4-х депутатів ВРУ, Хорошковського, екс-голови офісу президента, Богдана виявили вірус. Хтозна, скільки до того і після виявлення хвороби вони заразили людей?!

Вони мали перший і останній привілей в Україні – це можливість тестування, тобто виявлення вірусу. А лікуватися будуть як і всі. Вони не виїдуть в інші країни світу. Бо там свої хворі. І наші їм не потрібні. Тепер вони на своїх легенях відчують всі «принади» української медицини, на яку завжди шкодували грошей. Не допоможуть їм якісь VIP-лікарні та лікарняні палати.

Хоч у Києві знайшли якесь розпорядження, аби для VIPів готували умови, але люди не дадуть. Кажуть, якщо їм умови будуть створені кращі, ніж простим смертним, то ті лікарні народ рознесе, а VIPів викине геть.

Вірус нас всіх зрівняв!

Він не вибирає між багатими і бідними, між попами і «слугами народу», між партійними і безпартійними. Ми всі – в однакових умовах. І разом будемо долати ці проблеми.

 А зараз, як і щовечора, о 20-й, вийдемо на балкони, відчинімо вікна квартир і поаплодуймо тим лікарям, які вдень і вночі рятують нас від небезпечної хвороби.

Окрім лікарів та Бога, який їх тепер зробив своїми земними Ангелами, нам уже покладатися немає на кого.

Тож не шкодуймо лікарям добрих слів і аплодисментів.

Повірте, їм це сьогодні, як ніколи, потрібно.

Петро Кобевко

 

О 20-й дякуймо тим, хто на передовій день і ніч веде непримиренний бій з підступною хворобою.

 

peredplata