Супрун: Українська влада повторює помилки Італії та Іспанії у боротьбі з Covid19.

Українська влада йде шляхом Італії та Іспанії, де пандемія коронавірусу досягла жахливих розмірів.

Таку думку під час свого інтерв’ю висловила колишня глава Міністерства охорони здоров’я України Уляна Супрун.

Вона зазначила, що самоізоляція не дасть особливо великих результатів у боротьбі з пандемією.

«Самоізоляція не працює. Заробітчанин, який приїхав з Італії, повертається до своєї сім’ї – бачиться з дружиною, дітьми, онуками, батьками. Має контакт з 15 людьми. Через тиждень він хворіє, а всі ці люди вийшли з дому та контактували ще з людьми. Так все і починається», – пояснює Уляна Супрун.

 

Крім того, вона зазначила, українська влада робить велику помилку, що не починає проводити масові тести серед населення.

“В Італії та Іспанії припустилися тієї ж помилки, що і ми – у тестуваннях. Вони не робили тестування контактним особам, пізно почали ізолювати, щоб люди не ходили на вулицю.

Ходити на вулицю – це нормально. Але не збиратися у приміщенні, де багато людей. Якщо швидко всіх тестувати та відстежувати контактні особи, рівень захворюваності нижчий. Найбільше пацієнтів вмирає там, де тестують мало. Якщо тестувати лише хворих, про будь-яку статистику можна буде говорити лише, коли пандемія закінчиться.

 

Тоді можна загально побачити, скільки людей захворіло і скільки з тих людей померло. Тоді вже робити дослідницьку роботу, щоб тестувати велику когорту людей, яка не хворіла, щоб подивитися, скільки з них мають антитіла і були інфіковані, але навіть не знали цього. Коли за два роки ми робитимемо дослідження, побачимо, що набагато більше нашого населення було інфіковано.

Є ще одна важлива річ. Коли ми робимо обмежувальні заходи, щоби захистити від вірусу, вони не мають перетворитися на диктатуру. Це дуже небезпечно”, – сказала Супрун.

peredplata