Вірус «руського міра» Щоденно про злободенне. Карантин. 11.04.2020.

 

Сьогодні субота. Вдруге за тиждень входимо у жорсткі умови карантину. Обласна комісія з НС та голова ОДА Сергій Осачук, врахувавши помилку минулого тижня, коли всього за день до нібито закриття магазинів оголосили про це, цього разу оголошення озвучили за 2 дні. Окрім продуктових магазинів, закрили ще й АЗС.

Люди знову кинулися скупляти продукти і заправляти автомобілі. І повторилася ситуація, коли наші очільники своїми недолугими діями спровокували нові зараження буковинців.

Тут уже не втримався мер Чернівців Олексій Каспрук. Він нібито інтелігентно, з одного боку, але жорстко з іншого покритикував дії обласної влади. Мовляв, якщо приймаєте такі рішення, то хто повідомлятиме заздалегідь міську владу, якщо не людей.

Якось так виглядає, що влада не відає, що чинить, або чинить занадто недолуго.

Зрозуміло, що на вихідні варто призупинити виїзди груп «шашличників», аби вони там не заражали один одного. Але чи можливо це зробити подібними діями? Звісно, що ні.

Ті, хто хоче на шашлики і не хоче берегти себе, заздалегідь підготували мангали та замаринували м’ясо. Інфекційні лікарні та бокси для них також готові. Тож подібне рішення «шашличників» не зупинило. Тому проти них воно не спрацювало.

Швидше за все, тут проблема у російській церкві. Московські попи немов подуріли на карантині. Коли їм говорять не збирати прихожан у церквах, вони їх туди запрошують. Коли їх просять зменшити контакти з людьми, проводити служби Божі онлайн, не причащати багатьох вірян з однієї ложечки, вони ніби зумисно і цинічно діють противно.

Греко-католицька церква, ПЦУ, протестантські церкви свідомо поставилися до проблеми і обмежили причастя людей у церквах.

Московські попи цього не зробили.

Чи вони нерозумні?.. Не можуть осягнути тієї небезпеки, яка нависла над нами? Чи, може, вони такі захланні, що не бажають упустити момент, коли прихожани несуть до церкви гроші? Тим паче, що й сподіваються на прихід у цей час «чужих» вірян, УГКЦ та ПЦУ. Будь яка позиція російської церкви нині є шкідлива та небезпечна. Попи стають носіями коронавірусу по містах і селах Буковини, а московські церкви тепер стали розсадниками інфекції.

Ми маємо три випадки, коли вже інфіковані хворі попи вели служби Божі, причащали прихожан, спілкувалися та контактували з ними.

З’являється інформація про те, що один піп, вже будучи зараженим, контактував зі 150-ма людьми, серед яких були й малі діти. Уявляєте собі, як після цього розповсюджується інфекція?!

А цієї неділі християни всього світу відзначають Вербну неділю – вхід Христа до Єрусалиму. Зазвичай у цей день всі  йдуть до церкви святити вербу. Тож є небезпека, що тисячі людей будуть у контакті один з одним. І після цього може спалахнути вогонь к-вірусу. Його якимось чином треба зупинити.

Напевно, через це придумали наші очільники жорсткіші умови карантину саме на суботу і неділю.

Але чому б про це не сказати прямим текстом і правдиво? Люди би повірили та зрозуміли. Так ні. Роблять все через задні проходи. Бо активні адепти московських церков Осачук та Каспрук слова правдивого у бік РПЦ не зронили.

Уявіть, якби ПЦУ велась так, як московська церква. Так вони каменя на камені не залишили б від нашої церкви. З московськими попами у нашої влади немов  якась підла змова, яка шкодить державі та здоров’ю і життю українців.

Нам очі не засліпило і пам’ять не забрало, коли щороку бачили світлини мера Каспрука з великоднім кошиком під церквами московського патріархату. А голова ОДА не те, що не соромиться своїх контактів з московськими попами, а й гордиться ними. Недавно з Онуфрієм та Новінським ледь не облизували один одного у дитячій лікарні Чернівців.

До речі, вони фотографувалися і на зустрічі з журналістами та лікарями та були без засобів захисту. Хтозна, що окрім «опіуму для народу» принесли на Буковину тоді адепти «руского міра».

Шкода, що нібито розумний голова ОДА робить таку велику помилку у питаннях російської церкви та «руского міра».

Отож, основна причина жорсткого карантину – це російська церква та московські попи. Якби влада мала волю і стрижень, то цю причину усунути дуже легко. Спочатку попередити попів про відповідальність за зараження людей у церквах. Потім біля входів до церков поставити поліцейські патрулі, які б переконували тих, хто ще не переконаний, не відвідувати церкву у цей час. Тих, хто не підкориться переконанням,  штрафувати від 17000 до 34 000 тисяч гривень. Так, як це поліцейські робили у парках, у лісосмугах з «шашличниками», на спортивних майданчиках і т.п.

Ми не можемо дозволити, аби московські церкви зараз стали вогнищами розповсюдження коронавірусу на Буковині і по всій Україні!

(Далі буде)

Петро Кобевко

peredplata