У Чернівецькій області станом на ранок 12 квітня офіційно підтверджено 409 випадків коронавірусної інфекції COVID-19.
Що відомо про COVID-19 на Буковині на цей час:
▇ У Чернівецькій ОДА розповіли про стан 5-місячної дитини, в якої діагностували коронавірусну інфекцію.
▇ Коронавірус підтвердили у чотирьох буковинців, які контактували із померлою від COVID-19 жінкою.
▇ У медичних закладах Буковини є 70 апаратів ШВЛ, – Осачук.
▇ Осачук пояснив, чому Чернівецька ОДА вже не оголошує села із новими випадками COVID-19.
▇ В Україні зафіксовано 2511 випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Кількість тих, хто одужав (79 пацієнтів) перевищила кількість летальних випадків (73 пацієнти). За добу було зафіксовано 308 нових випадків.
Як не захворіти на коронавірус
Паніка у медіа та соціальних мережах створили підґрунтя для маніпуляцій та поширення фейків. Багато компаній пропонують товари, медичні препарати, БАДи чи навіть вакцини, що мають вас захистити від нового вірусу. Проте наразі специфічного лікування та вакцини від уханського коронавірусу не існує. Не захищають від коронавірусу 2019-nCoV:
▇ Захисні маски. Маски варто одягати людям, що вже захворіли, для зниження ризику зараження інших в закритих приміщеннях. На вулиці маски неефективні. Також маски вдягають лікарі під час операцій.
▇ БАДи та гомеопатія. Ефективність цих препаратів не доведена, тому вони не здатні захистити від нового коронавірусу.
▇ Імуномодулятори. Такі лікарські засоби може призначити лише лікар.
▇ Цибуля, часник, алкоголь та інші засоби “народної медицини”. Не має жодного наукового обґрунтування ефективності цих засобів. Алкоголь навпаки пригнічує імунну систему і послаблює організм, ускладнюючи процес боротьби з вірусом.
Щоб зробити себе менш вразливим до вірусів завжди дотримуйтесь рекомендацій:
▇ мийте руки;
▇ уникайте близьких контактів з хворими;
▇ збалансовано харчуйтеся;
▇ пийте достатньо рідини;
▇ провітрюйте та зволожуйте приміщення;
▇ ведіть здоровий спосіб життя;
▇ подбайте про достатню кількість сну;
▇ не споживайте сирих чи недостатньо термічно оброблених продуктів тваринного походження.