Вірус статистів на Буковині. Щоденно про злободенне Карантин. 4.05.2020.

 

Вже майже два місяці Чернівецька область перебуває на карантині. За цей час ми вже звикли до того, що кожного вечора о 21-й годині мер Каспрук каже нам, аби сиділи вдома. А потім свариться з Василем Проданом (секретарем міськради) та Сергієм Осачуком (головою ОДА). Під завісу він розповідає про свої звершення на полях боротьби з коронавірусом. Може сказати, що віддав гроші з премії на волонтерство. Він премії бере собі з наших податків до 50 000 гривень. А віддає на волонтерство з наших податків десятину. Навіщо нам таке волонтерство від такого мера?

І, насамкінець, ще мер розповість про великого благодійника Арсена Яценюка, який закупив кілька сотень захисних масок, а Максим Бурбак їх роздав по лікарнях.

Не встигає Каспрук замовкнути, як вмикаються лайномети голови ОДА Сергія Осачука. У перших словах метання лайна на наші голови губернатор розповідає про статистику захворювань. Він називає цифри, які дуже часто не сходяться з реальністю. Лякає великою кількістю тих, хто захворів, хто помер і хто у реанімації. Про хвороби і про смерті говорить ніби вже про буденні речі. А слова співчуття якісь сухі й недушевні. Мабуть, таки душі у влади немає. А звідки їй взятися, якщо ці люди прийшли до влади зовсім не для того, аби з нами душевно говорити і жити, а для задоволення своїх власних інтересів.

 Тому й виходить, як недавно у Наталії Гусак, заступниці губернатора. Вона вирішила якийсь черговий пост у ФБ написати, аби трохи налякати людей. І цим наслідувати свого шефа. І дописалася до того, що розповідає нам, яку радість їй приносять інформації про… смерті молодих людей від коронавірусу. І вона за ці інформації вже навчилася дякувати.

Так і пише:  «Вже більше двох місяців отримую  повідомлення про летальні випадки овідомлення про летальні випадки. Виглядає це так – звук повідомлення в месенджері, читаєш, що померла 30-річна жінка з підтвердженням коронавірусу. Я навчилася за цей час дякувати за таку інформацію. Найскладніше було18 квітня, коли всі збирали великодні кошики, мій месенджер сигналив за добу 8 разів…»  Не встигала, сараку, подякувати за повідомлення про смерті, чи що?

Колись у давнину тим, хто приносив погані новини, відрубували голови. А пані Гусак навчилася радіти їм. Отакої. Маємо таких керівників, яких маємо. І нема на це ради.

Можемо тільки сподіватися, що разом із закінченням епідемії закінчиться влада цих коронаклоунів, що перетворюються на збоченців, котрі дякують за інформацію про смерті.

І так щовечора.

На щастя, буковинці не вірять і не довіряють цій владі, яку маємо. Керівники міста і області не змогли знайти потрібних слів, аби люди виконували їхні прохання і накази. Люди помітили велику фальш у виступах і поведінці очільників міста і області.

А хіба можна до них ставитися інакше, коли ми дізнаємося, що мер за березень взяв собі премію у сумі 50000 гривень? І ще різних доплат до зарплати на таку ж суму. За що? Маючи у місяць майже 100000 гривень, цей глитай наказує тим, хто заробляв копійки, сидіти вдома. Нічого не робити і нічого не заробляти. Тобто йому дозволено отримувати високі зарплати і премії, а плебсу – виживати на останні заощадження, якщо такі були.

Аби пропіаритися на людській бідності, цей мер ще й з екранів ТБ та у соцмережах почав хвалитися тим, що він посприяв, аби міська рада виділила нужденним продуктові пайки на суму 250 гривень.

Отакої!  Сам собі -100000 гривень, плебсу – по 250 гривень.

Тож хто такому після цього вірити буде? Ніхто!

Або чи можна довіряти голові ОДА, коли він щовечора плутається у цифрах захворілих і заражених. А ще тоді, коли він вимагає сидіти вдома, зупиняти бізнес, роботу і у той же час – не чіпає церкви російської православної церкви, де священники і миряни, збираючись у храмах, розносять заразу по області та Україні?! І ще цифри заражених і померлих подаються, ніби якісь досягнення у праці, навчанні чи спорті.

Єдине, на що спроможні голови – це лякати всіх і вся та погрожувати всім. Їхніх погроз уже не чують. На жаль, і не лякаються люди. А даремно. Бо проблема зарази у нас є. І вона реальна.

Невміла комунікація з людьми міського та обласного очільників реальну проблему коронавірусу перетворили на статистичні звіти, від яких нам ні холодно, ані жарко.

 Так і живемо. Але чи довго ще?..

  (Далі буде)

Петро Кобевко

P.S. Уряд пропонує продовжити карантин до 22 травня.

peredplata