У Чернівецькій ОДА та в облраді киплять кадрові пристрасті: хто посяде буковинський трон

Мунтян + Осачук = Жаровський

Ми на межі великого кіпішу. Медведчук таки буде усунутий з великої політики. І зробить це не Зеленський, Порошенко, Данілов, а різні його друзі – соратники. Зокрема, Льовочкін та віденський в’язень Дмитро Фірташ.

Напевне, вони таки провели якісь перемовини з олігархом Ринатом Ахметовим і вирішили позбутися конкурента на полі проросійської агітації, бізнесу та впливу на українську владу.

Мавр зробив свою справу – мавр може піти. А з ним зникне й ОПЗЖ. Ринату потрібна інша політична сила. І вона таки буде.

Що буде з Зеленським?

Час покаже.

А нам треба повертатися до наших буковинських баранів.

Минулий місяць на Буковині відзначився великим полюванням на хабарників. Їх тут впіймали не менше двох десятків. Щоправда, невідомо, чим закінчилися ці лови. А їх таки ловили!

І, швидше за все, добиралися до Осачука.

Не добралися.

Зупинилися на першому заступнику Богданові Ковалюку, у народі – «тунельник» (це його називають так за супер аферу на 1 млн. гривень на нібито нездійснений проект будівництва тунелю під Чернівцями).

Знаючі люди натякають, що під час обшуків у Богдана знаходили гроші у різних місцях: у столах, сейфах, під столами,  у вазах, між паперами і т. д.

Такої безлаберності ще жоден хабарник не допускав.

А, може, це все від безкарності.

Знову ж таки: Час покаже!

Осачук поки що уник обшуків та публічних підозр. Хоча подейкують, що йому таки доведеться розпрощатися з посадою найближчим часом. Бо не може бути голова білим і пухнастим серед команди хабарників, бариг і негідників.

Аби на якийсь час уберегти себе від можливих обшуків та підозр, Осачук вдався до колись перевіреного методу ховання за черевом Мунтяна. Він запропонував собі у заступники сина Івана – Артура. І сподівається таким чином отримати 8 голосів захисту в обласній раді. Саме 8 депутатів має фракція ВО «Батьківщина». Але  чого губернатор від «зелених» хоче прикритися ковдрою Юлії Тимошенко?

Навіть тут не все так просто, як здається на перший погляд.

За Мунтянів клопотав, швидше всього, пастор Турчинов, який на даний момент іде в одній упряжці з Петром Порошенком і його ЄС. Тож окрім московських попів, Осачук собі у попутники підбив також протестантські церкви. Принаймні, одну із її гілок – мунтянівську.

Про сина Івана тут мова йти не може. Бо він нічим досі себе не проявив, окрім того, що він син свого батька.

А батько, Іван Мунтян не може вирватися з рук НАБУ. Йому таки треба буде відповідати за хабарі, про які нам уже 2 роки говорять і показують слідчі НАБУ. За цей час Іван Миколайович позбувся посади голови обласної ради. Напевне, втратив чималі капітали. І хтозна, чим ще закінчиться справа.

Хоча один із її фігурантів вже перебуває за кордоном у Словаччині чи Словенії. І навряд чи захоче вже повертатися в Україну найближчим часом.

Активну діяльність проводить голова обласної ради Олексій Бойко.  Він робить зачистку кадрів, яких призначав Мунтян, і вже починає добиратися до тих, кого призначив Осачук. Кадрова оборона від молодого і амбітного керівника стала однією із причин створення коаліції Осачук – Мунтян.

Поки губернатор на посаді, він захоче все ж мати вплив на обласну раду. Для цього потрібно буде переобрати теперішнього голову. І знову спробувати Жаровського від «Слуги народу» обрати головою обласної ради.

Чи вдалий буде новий похід «Слуг» на буковинський трон?

Знову ж таки, покаже ЧАС!

Хоча Жаровському вже не варто ризикувати другий раз. Бо він може перетворитися у політичного лузера, якого швидко утилізують з політики та публічності.

Варто тепер не промахнутися. Для цього «Слуги народу» змушені почистити свої ряди від ренегатів. Тих, хто вже отримав посади в обласній раді за те, що проголосував «за» Бойка. І цим порушив партійну дисципліну та домовленості. Можливий також навіть початок імпічменту першого заступника голови обласної ради Гуйтора. Від нього та ще, як мінімум 3 депутатів «Слуги народу», треба забрати мандати. Вони ж бо продали інтереси партії, коли віддавали свої голови не за Жаровського, а за Бойка.

За таких умов Жаровський може стати головою. Хоча навряд чи йому це потрібно саме тепер. Бо на виході стоїть Осачук. Через місяць-два він позбудеться посади. І тоді саме Жаровському можуть запропонувати місце голови ОДА.  А Бойко за таких умов швидко «позеленіє».

Чекаємо!

Р.S. Поки в обласній державній адміністрації та в обласній раді киплять кадрові пристрасті, в обласному архіві правоохоронці проводять обшуки.

Що шукають?

ЧАС покаже.

peredplata