Газета «Час» проти Фірташа

Газзават

Майже два роки триває судова тяганина редакції газети «Час» проти  газових рейдерів у Чернівецькій області.

А почалося все ще у 2018 році. Саме відтоді редакція перестала використовувати газ російського «Газпрому». Ми вважаємо, що Україну та її народ влада віддала на поталу олігарху Фірташу та РФ. За наші кошти фінансуються російські фашисти, котрі вбивають людей на Донбасі, котрі захоплювали Крим.

З іншого боку, Фірташ і його зграя на місцях створили купу організацій-супутників довкола газової труби. Ці структури обдирають українців як липок. З якогось дива ми платимо за транспортування, за розподілення, за доставку і за споживання газу. Не менше 3 різних фірм качають гроші за газ. Але вони всі мають якісь стосунки до облгазів. Ціни та розцінки ставлять нам захмарні.

На прикладі редакції газети «Час» ми вирахували, як обманюють людей.

До будинку, де знаходиться редакція, підведена труба, з якої користуються 18 споживачів (13 квартир і 5 фірм). Кожному з нас щомісяця у середньому нараховують по 200 грн. за доставку газу. Труба одна, а платять по 200 гривень 18 споживачів.

Запам’ятаймо цю цифру. Бо саме за доставку по одній трубі повинні би платити 200 грн. Тоді кожен платить 11 грн.11 коп. Це справедливо. Але фірми Фірташа рахують інакше. З 2016 року (саме з цього часу фірташі укладали угоди зі споживачами) кожен з нас заплатив, як мінімум, 8600 грн. А повинен би платити 533 грн. 28 коп. З’ясовується, не ми винні за якісь там доставки і розподіли. А нам ці фірми уже завинили 8066 грн. 72 коп.

А тепер порахуємо у масштабах Чернівців. Тут є 98963 точки споживання газу (принаймні, раніше було). Якщо з кожної точки тільки за розподіл газу треба було заплатити по 200 грн., то з 2016 року  Чернівці сплатили Фірташеві і «Газпрому» 1 млрд. 200 млн. грн. За споживання і доставку ще у рази більше.

Тож вникає закономірне питання: де тут боротьба з олігархами?

Держава стоїть на захисті Фірташа, а не українського народу.

Нас здали олігархові у рабство. І глитаї-газовики наживаються на наших грошах.

Ці розрахунки редакція озвучила в суді.

Суд прийняв їх до уваги. І рішення виніс половинчасте: трохи зменшив суму від тієї, яку вимагали газові глитаї.

Але, на нашу думку, суд не взяв до уваги саме політико-ідеологічну основу загарбання України, стосунки з РФ – країною-агресором.

Суддя вислухав уважно ці аргументи. Вони були вбивчі.

Ось що я говорив українському суду:

“Ваша честь, українські судді!

Сьогоднішній розгляд нібито простої справи – заборгованості за транспортування газу може видатися дуже простим. Але це не так.

Бо насправді йдеться про важливі співвідношення структур, які діють на території України, а насправді мають стосунки з країною-агресором Росією. Це – фірма «Чернівцігаз», власником якої є олігарх Дмитро Фірташ. Він зараз знаходиться у Відні. Бо США вимагає його екстрадиції  за кримінальні оборудки. Знову ж таки, пов’язані з РФ та російським криміналітетом.

Хоч олігарх сидить у Відні, під санкціями Америки, в Україні діють сотні підприємств, які викачують гроші з наших громадян на користь Фірташа та РФ. До війни на Донбасі, до загарбання Криму наша редакція не надавала цьому факту такої важливої уваги. Але коли РФ оголосили країною-агресором і олігарх втік за кордон, ми дізналися, що чимало коштів за газ, за електрику та інші оборудки російських фірм в Україні йдуть на фінансування донецьких сепаратистів та російських найманців-фашистів, які вбивають там українських вояків та цивільне населення.

Аби не брати участь у цьому і не  допомагати ворогам України своїми коштами, газета «Час» вирішила відмовитися від використання газу, який нам постачали фірми Фірташа. З 2018 року у нас почалися конфлікти з ПАТ «Чернівцігаз». Ми перестали використовувати газ і відповідно за нього платити.

Але не такі прості олігархи та російські фашисти, як нам здалося. Вони зуміли використати дірки українського законодавства на свою користь. Довкола ПАТ створили щонайменше 3 структури, які викачували гроші з українських людей на користь олігарха Фірташа та держави-агресора РФ.

Також наймили найкращих юристів, котрі у договорах скріпили газове закабалення української нації.

З’ясувалося згодом, що ми платимо не тільки за споживання газу, а й за його транспортування, розподіл. Нібито угода є з  окремими фірмами. Але насправді вони всі вилітають з одного путінсько-кремлівсько-газпромівського гнізда.

І хоч ми не використовуємо газ з 2018 року офіційно, ПАТ опломбувала газову трубу у квітні 2019 року. Редакція зайшла з ПАТ у судові тяжби.

Натомість фірми-супутники ПАТ продовжували нараховувати нам якісь борги. Ми не користуємося газом. Ми не використовуємо його, а нас змушують платити за розподіл і транспортування.

Де логіка?

Для чого нам транспортувати і розподіляти те, чого не треба?

Звісно для чого: для отримання грошей за роботу і послуги, які ці фірми не надавали і не надають.

Про це ми докладно описали у відзиві до позовної заяви.

Неодноразово писали на сторінках газети «Час» та у соцмережах.

До речі, з якогось дива відзив на позов позивач відмовився отримувати. І його нам повернули 29.03.2021 року.

Наостанок  хочу зауважити, що на території Чернівецької області діють енергетичні структури, які офіційно і неофіційно підпорядковані РФ. Їхня підпорядкованість часто закріплена кадрами, керівниками та власниками. Зокрема, обленерго належить депутату Російської держдуми Бабакову,  лютому ворогові українського народу, який фінансує сепаратистів.

ПАТ «Чернівцігаз» очолює людина. Яка має родичів, котрі являються генеральськими чинами у ФСБ Росії і займали там високі пости. Також є там керівники, колишні  депутати від ворожої в Україні забороненої партії регіонів.

Навряд чи ці люди з великим задоволенням працюють на нашу державу.

Для них, напевне, зараз є важливим змусити платити редакцію газети за ненадані послуги. Бо за нашим прикладом можуть піти тисячі українців, котрі не бажають, аби їхні кошти спрямовували на фінансування російських фашистів,  найманців і зброю, з якої вбивають наших людей.

Сподіваюся на справедливий вердикт українського суду”.

 

 

 

 

peredplata