Фекалії для влади. Осінь у Чернівцях обіцяє бути гарячою

Холодна осінь 2021 року у Чернівцях обіцяє бути гарячою.

Не стихають баталії у Чернівецькій міській раді. Нова влада, очолювана бізнесменом Романом Клічуком, не вміє, не хоче і не може знаходити спільної мови з депутатським корпусом і з містянами.

Напевне, все ж таки правду кажуть знаючі люди, що Клічук прийшов до влади заради наживи, а не для розвитку міста і громади.

Вже кілька днів поспіль сесію міської ради пікетують двірники, яких позбавили роботи. Хоча нібито у мера були якісь наміри налагодити прибирання міста, усунути фірми, котрі недобросовісно виконували свої обов’язки. Але причому там роботяги, котрі заробляли своїми руками шмат хліба для себе і своїх сімей?

Теперішні очільники не зуміли пояснити мітингарям своїх нібито благих намірів.

А, може, у них їх не було і нема…

Спочатку секретарка Марина Кирилюк, ніби базарна баба, ледь не з добірними матами накинулася на людей. Тут вона показала гидотну свою натуру та безкультур’я. Раніше люди помітили, що ця жінка далеко не така, яку з себе вдає. Спочатку вона розповідала про свою велику успішність як бізнес-вумен. А у декларації за рік показала всього зароблених не більше 25 000 гривень. Вона або вбрехала про успішність, або приховала податки і обманює громаду.

Далі вона пише пости про те, як день і ніч трудиться заради міста і містян. Діалог з  двірниками показав, що цих містян вона не поважає і зверхньо до них ставиться. Якби не втрутився вчасно мер, то Марина у спілкуванні з людьми вже би вжила сороміцькі слова російською мовою.

Сам мер Клічук звикся у своїх фірмах до авторитарного керівництва. І до людей ставиться, як до робочої худоби. Тому й люди перестають йому вірити і довіряти.

За двірниками пікетують уже міську раду працівники аеропорту.

Невміле господарювання нової команди ставить цей аеропорт на межу виживання.

Влада і опозиція у місті використовують ситуацію кожен на свою користь.

Депутат Яринич відстоює інтереси фірми, до якої має причетність через своїх товаришів.

Далі почали виходити на пікети лікарі. З’ясовується, що у  Чернівцях ліквідували поліклініки та лікарні. Ніби прикриваються реформуванням медицини. А насправді керівниця медичної галузі у місті пані Калмикова через свою сім’ю має інтерес створення приватної медичної структури на базі поліклініки «Гравітон». Їй у цьому, кажуть, допомагає заступниця голови ОДА Наталія Гусак.

Пікети переростають у бійки до  крові. Бо бій йде за інтереси, за наживу. Хто правий, а хто ні, тут не вирішити без переобрання всього депутатського корпусу і самого голови.

Вони не впоралися!

Вони повинні піти!

… У соцмережах активіст Юрій Додонов написав, що після двірників з мітлами до міськради на пікети вийдуть асенізатори з бочками фекалій.

Повимітали б у ті бочки всю владу з депутатами.

Ото сміху б було!..

Петро Кобевко

peredplata