Бойко –  на вихід… А, може, таки Осачук?

Голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко днями зустрівся з керівниками ЗМІ області.

Зовні виглядало, що він хотів прозвітувати про діяльність першого року головування. Нібито й прагнув попросити поради щодо вирішення важливих проблем краю, взаємостосунків з кадрами та партіями. Насправді склалося враження, що голова шукає підтримки від медіа керівників у тій закулісній війні, яка ведеться між ним та головою ОДА Сергієм Осачуком.

Нагадаємо, що депутати Чернівецької районної ради та кількох ОТГ висловили недовіру голові ОДА й звернулися до обласної ради з проханням також висловити недовіру Осачуку.

Це питання досі не розглянуто. Журналісти, рівновіддалені від чернівецьких влад питали голову, чому досі не розглядається це звернення. Бойко відповів, що він розглядає усі звернення, які надходять до нього чи до обласної ради.

А далі він допустився помилки, коли сказав, що особисто не схвалює позицію своїх колег з районної та сільських рад.

І даремно.

Бо питання про відставку уже повисло не над Осачуком, а й над Бойком.

З джерел, яким ми довіряємо, стало відомо, що у Києві дали добро на зняття з посади голови обласної ради та всього керівництва. Визначили кандидатуру наступної головихи від партії «Слуга народу».

Це – Леся Палагнюк. Вона досі ще нічим не проявляла себе ні у політиці, ні в активній громадській роботі, ні у професійній діяльності. Просто вчасно увійшла до угрупування «зелених» і добре зіграла в теніс. Голосів для обрання вже достатньо.

Бойко хоч і говорить, що хоче аби партійні інтереси у раді відсувалися на другий план, насправді, він старається задовольнити всіх, хто допоможе йому утриматися при владі.

Зокрема, теперішніх і вчорашніх регіоналів. Маючи можливість самочинно призначати заступників головних лікарів у медичних закладах області, він ці посади роздав регіоналам (Болтунову, Годнюк та ін..). Кажуть, що саме така у нього була домовленість з Папієвим.

З іншого боку, Бойко змушений біля себе утримати «Єдину альтернативу» та мера Романа Клічука. Бо без них він швидко позбудеться посади.

Про домовленості з Клічуком свідчить  метушня  довкола Брусницької водолікарні. Її хочуть віддати у володіння тамтешній громаді. Воно б нічого, якби  Брусницьку ОТГ не очолював Василь Шемчук. Разом з депутатами Володимиром Морозом від ЄА та  з самим Романом Клічуком цей голова ОТГ ще раніше створив комерційну фірму «Карпатська Мацеста». Вони її десятки разів перереєстровували. Напевне, щось там приховували. І робили спроби ще за Мунтяна перебрати санаторій під своє володіння. Мунтян тоді їм не віддав. А за хабар дав Кушніру. НАБУ хабарників виявили і послали до суду.

Тож, «Брусниця» знову вільна. І тепер її можна вже віддати Клічуку-Морозу-Шемчуку.

Як станеться насправді, ЧАС покаже…

Далі буде

Петро КОБЕВКО

peredplata