РОСІЙСЬКИЙ “ТИТАНІК” І УКРАЇНСЬКИЙ АЙСБЕРГ

В історії людства є чимало прикладів того, як самовпевненість і нічим не виправдана бравада приводили до жахливих катастроф. Одна з найбільш відомих – загибель “Титаніка”. Величезний лайнер відправився у свій перший рейс через Атлантику, і його команда була впевнена, що судно є абсолютно безпечним і послабила пильність там, де необхідно бути особливо уважним і думати, перш ніж діяти. Хотіли довести всьому світові, що здатні робити все, що хочуть. У результаті – зіткнення з айсбергом і загибель “Титаніка” з багатьма людськими жертвами.
 
Величезні розміри “Титаніка” і віра в  його абсолютну надійність виявилися обудними при його зіткненні з плаваючою крижаною горою. Ще більш страшними бувають результати непродуманих дій політиків, які не вміють прорахувати всіх наслідків авантюр, до яких вдаються для реалізації власних великодержавних фантазій. Путін намріяв створити величезну імперію, щоб нав’язувати всьому світові свою волю. А без захоплення України цей план реалізувати не вдасться. Кремлівські фантазери вважають, що “прості українці зустрічатимуть їх з квітами”, бо “єдинокровні брати прийшли визволяти їх від бандеро-фашистів” Замість цього українці озброюються, щоб зустріти загарбників нищівним вогнем.
 
Сучасна зброя з провідних країн НАТО вже поступає в Україну, й наші воїни швидко оволодівають нею. Путін і Шойгу скільки завгодно можуть хизуватися кількістю своїх танків і бойових літаків, але українці з кожним днем отримують все більше ракет, здатних знищувати ці “непереможні армади”, як колись ураган знищив іспанський флот, що відправився захоплювати Англію.  Ще не забулося, як афганські моджахеди за допомогою американських “стінгерів” знищили перевагу Совєтської армії в повітрі, і врешті решт примусили Москву вивести свої війська з Афганістану. Нині модернізовані “стінгери” поступають на озброєння ЗСУ, і російські льотчики мусять добряче задуматися над своєю сумною долею, якщо їх кинуть проти нашої держави.    
 
Імперські фантазери розраховують на “теплий прийом” власних солдатів в Україні, натомість тим доведеться зіштовхнутися з крижаним айсбергом, здатним миттєво остудити гарячі голови й вибити з них останні ілюзії. А гаряче стане путінській камарильї, коли її власність у Великій Британії конфіскують за розширення агресивних дій в Україні. Кремль вже отримав неоднозначне попередження з Лондону про готовність британців ввести найгостріші санкції проти агресорів.
 
Російський “Титанік” впритул наблизився до українського айсберга. У нього ще є останній шанс звернути вбік, і Путін ще може відтягнути свої війська від наших кордонів. Якщо ним не скористається, то катастрофа неминуча. Свідки загибелі “Титаніка” згадували, що коли лайнер почав тонути, оркестр на його борту почав грати дуже популярний тоді вальс Арчібальда Джойса “Autumn Dream”. У сучасній Росії цей музичний твір чомусь називають “Старинным русским вальсом “Осенинй сон””. Якщо московський “Титанік” полізе на український айсберг, то настане самий час всім військовим духовим оркестрам в РФ починати виконання цього “старовинного російського вальсу”.
 
Ігор Буркут, політолог

peredplata