У Чернівцях вибори ректора БДМУ виходять на фінішну пряму

Не всі «Противсіхи» тепер проти всіх!
 
Вибори ректора БДМУ виходять на фінішну пряму.
 
Через день-два відбудеться другий тур, де за місце очільника змагатимуться Віталій Максимюк, який у першому турі набрав більше голосів та Оксана Андрієць у якої відповідно друге місце у рейтингу .
 
Ці вибори запам’ятаються тим, що медичну еліту Буковини нечесні політики спробували скомпрометувати. Спочатку здалося, нібито кандидати один одного обливають багнюкою. Так ні. Всередині вузу є велика і небезпечна сила – «противсіхи».
 
На теледебатах на ТВА ми побачили двох високоінтелігентних та моральних представників університету. Кожен з них гідний зайняти місце ректора. Але там десь у закуліссі сидить «противсіх». Це той, хто вже більше 30 років шкодить Україні, нації та еліті. Ми його пам’ятаємо у холуях Януковича. Ба більше. Ми його пам’ятаємо у Чернівцях ще у кінці 90-х років. Тоді тут буйним цвітом розцвітали есдеки. Вони ненавиділи все українське, ненавиділи прогресивну молодь і Українську державу.
 
Есдеки тоді захоплювали владу скрізь по Україні. Спробували захопити й медуніверситет. Але прогресивні вчені, педагоги і основна рушійна сила – студентство більше десятиліття не допускали нечесних політиків до керівництва вузом. Тоді студенти виходили на мітинги з гаслами: «есдека – на смереку».
 
Тільки з приходом до влади Януковича есдеки, а згодом – регіонали поставили керувати Бойчука. Після цього в медуніверситеті запанувала атмосфера доносів, недовіри, авторитаризму. Там пригноблювали і викладачів, і студентів. Есдеки помстилися за свій страх. І продовжують цю ганебну справу далі. Це вони чинять беззаконня і перешкоджають обранню ректора. Бо не з їхньої когорти нинішні кандидати.
 
Зараз про це дізналися всі. Вилізло шило з мішка – колюче есдеківське, антиукраїнське. Але правда перемагає. Нинішні кандидати на посаду ректора показали себе з найкращого боку.
 
Їхня високоморальна поведінка, повага один до одного і до колективу поставили під сумнів діяння «противсіхів». Кажуть, навіть Бойчук зрозумів, що вже не зможе впливати на процес виборів ректора. Він втрачає довіру колег і студентів.
 
Тому у ці дні звернувся до своїх прихильників з проханням не шкодити виборам і проголосувати за одного з кандидатів.
 
Нехай кожен обере того, кого вважатиме за найбільш гідного.
 
Таким чином буде подолана небезпечна тенденція «противсіхів» у БДМУ.
 
Вже за кілька днів там буде обрано ректора, котрий зможе вести вуз до нових наукових вершин.
 
Ера есдеків, регіоналів і «противсіхів» на Буковині кане у Лету раз і назавжди.
 

peredplata