До повного дефолту Росії залишився один місяць

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Bloomberg: Morgan Stanley прогнозує дефолт Росії у венесуельському стилі до середини весни.
Інвестори вже оцінили облігації країни 2023 року приблизно в 29 центів за долар США, що є найнижчим показником в історії, згідно з даними, зібраними Bloomberg.
Місяць тому експерти “Інформаційної панелі глобальних санкцій” при Atlantic Council попереджали Москву, що потенційне вторгнення Росії в Україну призведе до хвилі швидкої ескалації санкцій. Але вторгнення сталося. Це був не перший випадок, коли Росія розпалювала несправедливу війну проти сусіда, але це був перший раз, коли Захід запровадив санкції проти Росії з метою зруйнувати російську економіку, фінансову систему та повністю збанкрутувати РФ.
Найбільш вражаючою і несподіваною подією стало запровадження санкцій проти Центрального банку Росії (ЦБР) США, ЄС та Великобританією. Заморожуючи активи банку в своїх юрисдикціях, західні союзники сподіваються позбавити Москву одного з ключових напрямків її стратегії самозабезпечення, яку називають “Фортеця Росіі”: резерви ЦБР на суму 630 мільярдів доларів.
I тим часом як українці боряться за свою свободу і незалежність, західні країни вводять нові санкції проти юридичних і фізичних осіб Російської Федерації. Це історія, що розвивається, що змінюється з кожним днем. Чи можуть санкції перешкодити чи навіть зупинити вторгнення Росії в Україну, ще невідомо, але вони руйнують російську банківську й фінансову систему та ведуть Росію до повного дефолту.

peredplata