Артура Мунтяна виявили на міжнародній трасі біля КПП “Порубне”. ПІдозру вручили в той момент, коли він заправив повний бак палива і рухався в сторону державного кордону з Румунією – джерела БукІнфо

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру заступнику начальника Чернівецької обласної військової адміністрації у розтраті майна шляхом зловживання службовим становищем (ч. 5 ст. 191 КК України).

За даними слідства, посадовець (Артур Мунтян, – ред.) разом з іншими службовими особами адміністрації та головою благодійного фонду розтратили частину ввірених Чернівецькій ОВА автомобілів швидкої медичної допомоги, переданих міжнародним партнером як гуманітарну допомогу. Транспортні засоби використовувалися не за цільовим призначенням, а для надання приватних послуг з метою отримання прибутку.

Як повідомили вчора увечері БукІнфо власні джерела, мова йде про заступника голови Чернівецької ОВА Артура Мунтяна

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення його від посади. Встановлюються інші причетні до вчинення злочину службові особи, – йдеться у повідомленні Офісу Генерального прокурора України.

За даними Служби безпеки, посадовець сприяв використанню у комерційних цілях автомобілів швидкої медичної допомоги, які передали в Україну з Італії як гуманітарну підтримку.

Саме цей профільний заступник голови ОВА був відповідальним за розподіл «швидких» і визначив один із обласних медзакладів як отримувача частини цієї гумдопомоги. Оборудку вдалося провести через гендиректора медустанови.

Керівник лікарні, відповідно, переоформив 5 отриманих «швидких» на підконтрольну громадську благодійну організацію, засновником і власником якої є він сам, для надання платних транспортних послуг хворим. Тобто зловмисники заробляли гроші на автомобілях, які насправді передбачалися для безоплатної допомоги від імені держави.

Раніше СБУ вже повідомила про підозру медику. Тепер, коли зібрана відповідна доказова база, встановлено, що протиправна діяльність відбувалася з відома заступника голови ОВА, цьому високопосадовцю також оголошено про підозру.

Наразі у межах кримінального провадження за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України триває досудове розслідування.

За такі дії зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна

Заходи із викриття зловмисників проводили співробітники СБУ та Національної поліції за процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Чернівецькій області за оперативного супроводу Управління СБУ в Чернівецькій області.

*****

Порталу БукІнфо стали відомі обставини вручення підозри Артурові Мунтяну. І вони дуже цікаві та майже детективні.

З поінформованих джерел стало відомо, що вчора (цілий день 31 травня) на робочому місці Мунтяна не було і телефон був вимкнений. Де він перебував ніхто сказати не міг. Цілком імовірно він міг здогадуватися, що знаходиться вже під пильною увагою правоохоронців і тому переховувався. Також, наші джерела у Чернівецькій ОВА зазначають, що слідчі приходили з питанням про місцезнаходження заступника голови ОВА Мунтяна в приймальню голови Чернівецької ОВА Сергія Осачука, однак, і там ніхто інформаціі про місцезнаходження посадовця не надав.

Ближче до кінця дня, Мунтяна знайшли на міжнародній трасі, котра веде до пункту пропуску “Порубне”. Це сталося якраз в той момент, коли він заправив повний бак палива і рухався в сторону державного кордону з Румунією.

Слід вже і Президенту та його Офісу звернути увагу на Чернівецьку ОВА. Адже в Осачука винні всі ( правоохоронці, журналісти, опозиційні сили, депутати облради, мер, опозиційні сили, агенти ФСБ) тільки не його команда.

І тут можна згадати всіх, чию злочинну діяльність зупинили правоохоронці за час головування Сергія Осачука – затримання на хабарі Харатіна – начальника департаменту освіти ОВА, Мінька – в.о. керівника Департаменту капітального будівництва ОВА, участь в оборудках Чорного – начальника департаменту охорони здоров‘я ОВА. І ось тепер Мунтян – заступник голови Чернівецької ОВА.

Цікаво, який ще департамент під орудою губернатора Буковини не потравпляв в корпуційні скандали? Таку кількість обшуків, як за час правління Осачука, будівля Чернівецької ОВА, мабуть, не бачила за весь час свого існування.

Дуже хотілося б почути коментарі пана Сергія Осачука. Невже і цього разу у всьому винні міфічні “деструктивні сили, феесбешники та журналісти? Чи може пора визнати що його власна команда, це кубло хабарників і злодіїв.

Сергій ЗАРАЙСЬКИЙ, БукІнфо (с)

https://bukinfo.com.ua/oblasna-vlada/artura-muntyana-vyyavyly-na-mizhnarodniy-trasi-bilya-kpp-porubne-pidozru-vruchyly-v-toy-moment-koly-vin-zapravyv-povnyy-bak-palyva-i-ruhavsya-v-storonu-derzhavnogo-kordonu-z-rumuniyeyu-dzherela-bukinfo

peredplata