Черга у 30 кілометрів: на кордонах до України стоять сотні “євроблях”

 
 

На кордоні з Польщею утворилась величезна черга з автомобілів. Її протяжність сягає близько 30 кілометрів.

Про це заявив депутат Львівської міської ради Ігор Зінкевич і опублікував відео величезної черги, пише 24 канал.

На записі видно безліч легковиків, бусів, вантажівок тощо.

“27 червня черга до Перемишля – 8 кілометрів, а до кордону з Україною загалом 30 кілометрів”, – пише Ігор Зінкевич.

Голова Закарпатської ОВА Віктор Микита повідомляє, що останнім часом кількість легкових авто на в’їзд до України суттєво збільшилась.

“У випадку з Угорщиною ці черги розтягнулися на декілька кілометрів та іноді сягають до 800 автомобілів. Трохи краща ситуація на словацько-українському кордоні, однак вона також викликає неабияке занепокоєння”, – пише Віктор Микита.

За його словами, через черги люди перебувають у машинах по декілька діб та без належних санітарних умов.

Голова Закарпатської ОВА повідомляє, що проблеми з рухом на кордоні виникли не лише через велику кількість охочих для розмитнення. Значна частина водіїв не має відповідно оформлених документів, тому це ускладнює процес, а звідси й виникають затори.

“Трафік збільшився у сотні разів, машини на розмитнення їдуть не лише з Угорщини, а й із країн Прибалтики, Польщі та інших. Значна частина авто не має відповідно оформлених документів, що значно ускладнює пропуск та оформлення”, – мовиться в повідомленні.

Нагадаємо, Верховної Ради повернула мита та оподаткування ПДВ на розмитнення авто від 1 липня. Тому українці намагаються встигнути розмитнити машину саме до цього дня.

peredplata