Фермер з Буковини виграв грант на 6 мільйонів гривень

 
Богдан Малий, 32 роки. 15 років працює фермером у Хотинському районі Чернівецької області.

У свої 17 років він вже знав, чого прагне і як втілити свою мрію у реальність.

Про історію хлопця на своїй сторінці поділилося Міністерство аграрної політики та продовольства України.

“Вступив заочно на економічний факультет, щоб одразу стати директором господарства”, – жартує Богдан.

Яблуневий сад у 18 га — це проєкт під назвою “Роси Буковини”, яким вся родина Малих займається вже багато років. І тато Василь, і мама Зоряна, і сестра Лєра. Директором фермерського господарства, як і планувалося, є Богдан. Яблука вирощують на внутрішній ринок, та 32-річний господар хоче спробувати вийти на новий рівень. Йдеться про нові технології вирощування плодів і про зовнішній ринок збуту. Тож майбутній проєкт — сад із яблуками площею в майже 15 га — закладатиме за новітніми технологіями й орієнтуватиметься на експорт.

Також родина у саду планує посадити плоди “Гала”, “Фуджі”.

Власне, план-ідея і відкриття урядової програми “єРобота” з отримання гранту на створення саду, вдало збіглися в часі для фермера і ФГ “Роси Буковини” вже серед учасників програми. Сума їхнього гранту становитиме 6 млн грн. На ці кошти молодий фермер збирається закупити саджанці та шпалери.

Богдан дуже оптимістичний та працьовитий господар.

“Мешкаючи за 15 хв від кордону, мав змогу ще в перший день війни виїхати з України, але, як то кажуть, навіть у голову таке не приходило: полишити своє господарство та Батьківщину”, – зазначає Богдан.

Свої ідеї та плани чоловік звик реалізовувати й доводити до діла.

peredplata