Суд арештував 169 об’єктів нерухомості ексдепутата Держдуми РФ на понад 10 мільярдів

Володимир Крупчак
FOCUS.UA

В Україні арештували активи 169 об’єктів нерухомості на суму понад 10 мільярдів гривень, які належать екс-депутату Держдуми РФ.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції України.

“Кінцевим бенефіціарним власником арештованого майна є російський паперовий магнат та ексдепутат Держдуми РФ, який займався бізнесом на території України”, – йдеться у повідомленні.

Співробітники Департаменту стратегічних розслідувань спільно з Головним слідчим управлінням Нацполіції України встановили, що посадовці підприємств налагодили схему виведення коштів у РФ та механізм ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.

Після повномасштабного військового вторгнення Росії на територію України вищезазначені підприємства продовжували здійснювати фінансові операції з країною-агресором через посередників із ЄС. 

“Отримані доходи поповнювали російський бюджет, з якого фінансується ворожа армія Росії та її злочинні дії на території України”, – наголошують правоохоронці.

В ході розслідування накладено арешт на корпоративні права, заводи, комбінати, земельні ділянки та інші об’єкти нерухомості більше ніж на 10 млрд грн. Ці активи планують передати АРМА.

“Кошти, отримані від реалізації активів, пов’язаних із РФ, можуть бути використані для потреб ЗСУ та відновлення зруйнованої ворогом інфраструктури”, – йдеться у повідомленні.

Як стало відомо агентству “Інтерфакс-Україна” у повідомленні Нацполіції йдеться про Володимира Крупчака – колишнього депутата Держруми Росії від партії “Единая Россия”.

Нагадуємо:

В Україні арештували корпоративні права і майно підприємств з виробництва паперу і картону на понад 1 мільярд гривень, власником яких є колишній депутат Держдуми РФ.

peredplata