У Чернівцях скоротили весь адмінперсонал парку “Жовтневий” на чолі з Воронкою та разом із парком імені Шевченка передали від Сафтенко Дзюбі

У Чернівцях об’єднали два парки – “Жовтневий” та “Центр культури та дозвілля імені Тараса Шевченка”. Таким чином юридичну особу парку “Жовтневий” ліквідують, також скоротять його адміністративний персонал з п’яти працівників. За це рішення проголосували 23 депутати на сесії міської ради.

Про це повідомила кореспондентка Суспільного з сесійної зали.

Господарські посади в парках збережуть. За благоустрій цих об’єктів з 2023 року відповідатиме Трест зеленого господарства.

Проєкт рішення зареєстрував депутат міськради Василь Максимюк. Під час обговорення питання голова комісії з питань законності та регламенту Тетяна Шепелько сказала, що у Максимюка є конфлікт інтересів і він не мав брати участь у комісіях депутатів по обговоренню цього питанню. Максимюк є приватним підприємцем і має у парку Жовтневому ресторан.

Раніше у відповідь на запитання Суспільного про конфлікт інтересів Максимюк казав, що він “підприємець на тій території з 1999 року, але я ніколи не мав стосунків з парком як депутат і не впливав на призначення директора парку”.

Начальниця міського управління культури Юлія Сафтенко виступила проти об’єднання. Сказала, що таке рішення не може бути законним, бо ці два парки входять у мережу культури, яке входить в Мінкультури. Відтак для реорганізації парків – ліквідації двох юридичних осіб та створення комунального підприємства — потрібен дозвіл Мінкульту.

“В проєкті рішення йдеться про перейменування комунального підприємства, але фактично йдеться про ліквідацію двох підприємств. Замість того, щоб була створена комісія, ви робите поспіхом таке рішення. Погоджуюсь що з міського бюджету виділяють лише на капітальні видатки культури, а інші заходи культура фінансує власним коштом”, — сказала Сафтенко під час обговорення.

За словами Максимюка, парки перебувають на балансі управління культури, яку недофінансовують. “Трест зеленого господарства має більше можливостей доглядати за парком, бо парк як комунальне підприємство вбачає, що не має змоги займатися й асфальтуванням, і ремонтом доріжок і іншими питаннями благоустрою”, — сказав Максимюк.

За словами директора парку “Жовтневий” Юрія Воронки, він не зміг потрапити на комісію, аби отримати відповідь, чи зможе Трест зеленого господарства утримувати працівників двох парків.

Раніше директор парку “Жовтневий” Юрій Воронка у коментарі Суспільному казав, що проєкт об’єднання парків не має економічного обґрунтування і може суперечити природоохоронному законодавству. Також Воронка казав, розміщення ресторану є незаконним: торік в підприємця закінчився договір про співпрацю з парком, відтак цьогоріч Максимюк не сплачує за роботу закладу, оскільки не уклали новий договір.

За словами Максимюка, адміністрація парку подала позов до суду. Поки не підписаний новий договір, він не сплачує за користування землею. Втім Максимюк направив керівництву парку гарантійний лист, у якому зобов’язується сплатити все після завершення слідства та підписання угоди.

Що відомо

Суспільне звернулося із запитом до міськради щодо того, скільки в парках адміністративних та виробничих посад. У відповіді йдеться, що у парку “Жовтневий” 25 працівників, з них 9 двірників та 8 озеленювачів. У парку імені Шевченка працюють 147 людей, зокрема 16 двірників, 5 озеленювачів та інженер садово-паркового господарства.

 

Джерело: https://suspilne.media/294354-u-cernivcah-obednali-dva-parki-administrativnij-personal-parku-zovtnevogo-skorotat/

peredplata