Чернівецькі митники-контрабандисти

На Буковині повідомили підозру двом митникам, які допомогали контрабандистам цигарок.

Про це повідомляють департамент стратегічних розслідувань Нацполіції та ДБР.

Через неможливість прямих поставок з Білорусі, організатори «проклали» маршрут через Європу. У супровідних документах для європейських контрольних служб вони вказували, що товар нібито прямує транзитом до Грузії. Але на румунсько-українському кордоні вантажівки з цигарками проїжджали вже за іншими документами – під виглядом порожнього транспорту.

 
У межах досудового розслідування та міжнародної правової допомоги було встановлено, що під час огляду вантажу на румунській митниці водії авто надали документи, відповідно до яких вантаж — 4,85 тис. ящиків цигарок — прямує транзитом через Україну до Грузії.  Проте вже після проведення огляду автівок на одному з постів Чернівецької митниці  цей вантаж «не побачили». Про що зробили відповідні записи в митних документах та внесли відомості до інформаційної бази.

Відтак у результаті злочинної схеми на територію Україну ввезли підакцизну продукцію без сплати до бюджету обов’язкових митних платежів. Сума завданих збитків сягає 80 млн гривень.

На підставі отриманих доказів двом працівникам одного з постів Чернівецької митниці правоохоронці повідомили про підозру за  ч. 2 ст. 27, ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків);ч. 3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу);  ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) КК.

peredplata