НАБУ та САП затримали Кауфмана та Грановського

НАБУ та САП затримали Кауфмана та Грановського – одних з найбільших спонсорів Слуги народу та “смотрящих” по Одесі від офісу президента
Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована Антикорупційна прокуратура затримали 5 грудня “сірих кардиналів” української влади, за даними багатьох джерел – Борис Кауфмана та Олександра Грановського (Боруховича).
(Уточнюю, затриманий – Олександр Геннадійович Грановский був народним депутатом від медведчуківськоі партії СДПУ(о) у 2002-2006 роках).
Цитую повідомлення НАБУ:
“Слідство встановило, що восени 2021 року, після викриття детективами НАБУ та прокурорами САП злочинної організації (далі – ЗО), що спеціалізувалася на корупційних схемах незаконного вибуття майна з комунальної власності Одеси, на її місті з’явилася нова. Ця ЗО взяла під контроль практично всі питання економічного життя міста, серед яких взаємодія з забудовниками, закупівлі коштом місцевого бюджету, діяльність комунальних підприємств, інші аспекти взаємодії з бізнесом. Задля безперебійності реалізації поставлених цілей організатори ЗО налагодили процес системного підкупу чиновників та депутатів місцевої ради, про що свідчать докази, здобуті НАБУ і САП під час розслідування”.
Борис Кауфман – це власник монопольної структури по продажу цигарок в Україні “Тедіс”. Створена вона була за часів Януковича, і з того часу добре влаштовується та спонсорує будь-яку владу за останні 12 років, її власники, безсумнівно, належать до найбагатших людей України. Через Грановського у них добрі зв’язки з Медведчуком та РФ. Росія багато років контролювала украінські ринки підакцизних товарів, контрабанда цигарок у Європу – бізнес у якому беруть участь і російські спецслужби.
Але за президента Зеленського Кауфман отримав ще й величезний політичний вплив. Він отримав доступ до усіх кабінетів, і отримав від офісу президента можливості “смотрящего” по Одесі, за його сприяння був призначений головою Одеської ОДА Сергій Гриневецький, який працював у цьому кріслі за часів Кучми, та брав участь у малюванні результатів на виборах 1999-го року. Завдяки своїм зв’язкам Кауфман та Грановський стали для Слуг народу незамінними, і влада допомагає вирішувати усі питання. Приватна компанія має фактичну монополію на продаж підакцизних цигарок, і владу це дуже добре влаштовує.
Ну і в Одесі зараз Кауфман з Грановським вирішують будь-які питання.
Але з НАБУ та САП ні Слугам народу ні Кауфману домовитись не вдається.
Це наявна демонстрація, що діюча влада знаходиться під пильнуванням детективів. Без сумнівів, влада зробить все, щоб допомогти витягнути Кауфмана з Грановським з цієї справи.
Якщо НАБУ та САП вдасться довести її до вироку, та будуть оприлюднені у ході процесу маршрути пересувань фігурантів по владним кабінетам, результати можуть бути цікавими.
Будемо слідкувати за процесом, з цікавістю подивимось за прокурорами, адвокатами та суддями, дамо можливість висвітлити ситуацію з усіх сторін, об’єктивно.

peredplata